Следвайте ни

Бой с тротоарни плочки и бясно преследване до дискотека в Карлово

viber icon

Истински екшън се разиграл до карловска дискотека. Младежка компания, която се забавлявала до ранни зори, се оказала обект на агресия и нападение от неизвестен за тях мъж. Той бил въоръжен с тротоарна плочка в едната ръка, а другата бил увил с колан. Последвала разправия, удари, преследване и арест. Побойникът бил заловен и изправен пред съда. Преди броени дни магистратите определили и наказанието, което е глоба в размер на 1000 лв.

Грозните сцени датират от първите часове на 19 юли миналата година. Около 23.30 часа на предния ден компания от петима младежи посетила дискотека в центъра на Карлово. Пристигнали с колата на единия от тях и я оставили в близост до увеселителното заведение. Купонясвали до около 4.30 – 5 часа и решили да си тръгнат.

При излизането от дискотеката  непознат за тях мъж започнал да ги псува. Той уринирал на стената срещу входа и им крещял да не говорят на цигански език. Компанията не му обърнала внимание и и тръгнала към колата. Шофьорът запалил двигателя. В този момент към предната дясна врата, която все още не била затворена напълно се приближил друг странник. Той застанал между вратата и купето на возилото и започнал да крещи. Питал защо псували приятеля му, който пикаел на стената срещу входа на дискотеката. Едно от момчетата в колата му отговорило, че не е вярно. Появили се още трима непознати, които застанали от страната на шофьора.

Компанията се уплашила, че нещо ще се случи, предвид и факта, че единият странен тип държал в лявата си ръка парче от тротоарна плоча, а юмрука на дясната му ръка бил увит с колан. Той забил юмрук в гърлото на момчето до шофьора, след което го ударил с парчето тротоарна плоча по лицето.  Шурнала кръв. Нападнатият младеж се опитал да избяга, но нападателите не му позволили. Ритали вратата на колата, счупили прозореца ѝ. През това време другите от компанията, които били заедно в дискотеката, успели да си плюят на петите и да стигнат до полицията.  

След дълго упорство и сили пострадалият младеж също успял да се отскубне и да побегне към районното, където вече приятелите му.

По това време патрулка с двама полицаи извършвала обход в района. Към 5.30 часа те забелязали две момчета да бягат към сградата на МВР-Карлово. Идвали от близкия паркинг и затова полицаите се насочили натам. Видяли кола със счупени стъкла и двама души. Единият побягнал към близкия тото пункт, другият към дискотеката. Униформените тръгнали да ги преследват. Хванали точно този, който ударил младежа с тротоарна плочка и юмруци. Побойникът бил разпознат от жертвата. Било му повдигнато обвинение, след което отговарял пред магистратите. 

"Ясно изразен е хулиганският мотив, при който действията на обвиняемия са били агресивни и необуздани, без особено съобразяване с мястото на осъществяването им. Наличието на хулиганският мотив, чието проявление в случая се описа именно като липса на съобразяване с обществения ред не изисква като отделна съзнателна цел у дееца засягането на обществения ред или скандализиране на обществото, защото при това престъпление се уврежда личността, но на практика, поради характера на този особен мотив у извършителя, подобни последици са включени имплицитно при неговото реализиране. Затова и за наличието на този хулигански мотив се съди преди всичко от фактическото поведение на извършителя на деянието", се казва в мотивите на съда.

Преди няколко дни хулиганът получил административно наказание - глоба в размер на 1000 лв. 
 
 
 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?