49

Бой с тръба и ритници при шофьорски екшън в Пловдив

Разправия между двама шофьори на улица в пловдивския квартал "Мараша" прерасна в истински екшън. Грозните сцени се разиграли на ул. „Митрополит Натанаил“. Пловдивчанин и бременната му съпруга пътували с колата си. Улицата била тясна и платното за движение, по което следвало да се движи било заето от плътна колона от паркирани автомобили. Тъй като лентата за насрещното била свободна, шофьорът навлязъл в нея и продължил. В същото време обаче от противоположния край на ул. „Митрополит Натанаил“ идвала друга кола, в която пътували съпрузи с малолетното им дете. На шофьорската седалка била жената.

Виждайки това шофьорът в нарушение не спрял и не пропуснал автомобила с предимство, а напротив - ускорил. Тъй като двете коли се движели една срещу друга, седналите зад волана се оказали в ситуация, в която никой не можел да продължи. Тогава съпругът от втория автомобил слязъл и се насочил към нарушителя.  Между двамата били разменени реплики, като първият се опитвал да обясни, че бърза защото съпругата му е бременна и не се чувства добре. Посочил факта, че опонентът му е в нарушение, тъй като бил навлязъл в лентата за насрещно движение.

Той отказал да премести колата си, въпреки че имал тази възможност и демонстративно изключил двигателя на автомобила си. Силно ядосан от постъпката съпругът изритал с крак предната лява врата на колата на нарушителя. От своя страна той отворил рязко предната лява врата и го ударил с нея в дясното коляно, след което веднага я затворил. Извадил и ПВЦ тръба, която му била на ръка разстояние и го ударил няколко пъти в областта на торса и дясната ръка.

Бременната съпругата на пострадалия сигнализирала на тел. 112 и на място бил изпратен патрул на Второ районно. Пловдивчанинът бил прегледан от съдебен лекари и си извадил медицинско. След това подал жалба в полицията, по която започнала проверка, а в последствие било образувано наказателно производство. 

Районният съд определил пробация за нарушителя, както и да плати обезщетение в размер на 3000 лв. на пострадалия от спречкването. Присъдата обаче била отменена от Окръжния съд. Постърпевшият останал недоволен и я обжалвал. Окръжните магистрати я анулирали, като мотив за това е липсата на детайлен анализ на доказателствата по делото. Случаят е върнат на Районния съд, като следва да се разгледа отново от друг състав. 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
За жените си прав, очакват да им кавалерстват

За жените си прав, очакват да им кавалерстват

20.11.2023 | 23:34

Но поне не се бият.

Отговори
1 1
Иво

Иво

20.11.2023 | 22:48

Е, те вече повечето са с женска психика. Аз съм с предимство по подразбиране. Да ама не. Има си закони и правила. Който не ги спазва да яде каиша. Не разбрах ситуацията, но със сигурност единия не е прав. Къде са органите на реда...? пак не знам.

Отговори
5 1
От Пловдив

От Пловдив

20.11.2023 | 19:04

Последните 30 години обществото деградира и се върнахме в каменната епоха. Ненадарталци и парапитеци масово!

Отговори
20 2
Батко

Батко

20.11.2023 | 19:38

За съжаление и съдиите и прокурорите са същите!

Отговори
13 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?