49

"Бомбаджията" Любо с нов трик: Уволни адвокатката си с мълчание 

Отвод на служебния защитник провали старта на процеса срещу "бомбаджията" Любомир, който изпразни района на Централна гара в Пловдив след сигнал за взривно устройство. 

Още в първите секунди служебната му защитничка сама пожела да се оттегли от процеса. Като причина посочи отношението и поведението на Любомир. 

"Той въобще не иска да разговаря с мен, отказва да го защитавам. Има недоверие в мен. Поради това моля да бъда освободена", заяви адв. Георгиева. 

Представителят на прокуратурата посочи, че според него това му поведение е част от стратегията на Любомир да се представя в определена светлина пред съда и да протака процеса. 

Съдът уважи молбата на служебната защитничка и отложи първото заседание по делото за 12 май от 14.30 часа. През това време ще се изиска от Адвокатска колегия - Пловдив да изпрати друг служебен защитник, тъй като защитата на Любо по настоящето дело е задължителна. 

"Бомбаджията" остана доволен от резултата. На излизане каза на униформен, който беше призован като свидетел: "Мен държавата ме издържа, таралясник!".

Днес трябваше да бъдат разпитани свидетели, както и да се произнесе вещо лице с психиатрична експертиза, но това ще се случи следващия път при добро стечение на обстоятелствата.

На въпрос доколко Любо може да протака делото с играта "не искам този, адвокат", прокурорът посочи, че не се знае колко дълго ще продължи. Процесът може да се превърне в прецедент, тъй като Любо целенасочено може да не одобри нито един служебен защитник. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
но компренде

но компренде

27.03.2023 | 19:30

Понякога си мисля,че май не заслужаваме нищо различно от комунизъм,макар че той именно ни докара до това състояние!

Отговори
4 1
ГАЛИМАН

ГАЛИМАН

27.03.2023 | 20:36

Комунизъм НЕ Е ИМАЛО. Това е само ИДЕЯ ЗА ЖИВОТ КАКТО В РАЯ! Сега СЕ ПРЪКНАЛИ ГМО "продукти" НА ДЕМОНкрацията.

Отговори
2 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?