71
Следвайте ни

Болен съдия отложи делото за екстрадиция на Машора

viber icon

Делото за екстрадиция на Тошко Тодоров - Машора е отсрочено. Това решение е взето от Окръжния съд в града под тепетата заради болен съдия. Така вместо утре, 28 октомври, делото ще се гледа на 16 ноември от 10 часа. 

Освен това, съдът  изискал и допълнителна информация от гръцките власти, като моли за изричното уточнение по какъв начин е осъществено описаното в Европейската заповед за арест престъпление от Машора, след като според обстоятелствата, описани там, той е собственик на кемпера, а според представените документи - не е. 

За утре имаше и планиран протест пред Съдебната палата, който също ще се отложи за 16 ноември. 

Припомняме, че Тошко Тодоров е обвинен за съучастие в трафик на хора в Гърция. Кошмарът на Машора започва в началото на месеца когато е арестуван. Причината - продал кемпер през есента на 2019-а. Возилото обаче е открито с 28 бежанци в него. В жабката гръцката полиция открива малък и голям талон на името на Тодоров. Така властите искат неговата екстрадиция в южната ни съседка, за да бъде съден. 

Семейството на Тодоров коментира, че става въпрос за схема на трафик на бежанци, в която горят невинни и нищо неподозиращи. Тошко Тодоров има договор за покупко-продажба, както и документ от работодателя му, че е бил на работа по време на осъществяване на престъплението. Гръцкото законодателство предвижда по 8 години за всеки един мигрант, тоест 224 години, равносилни на доживотен затвор. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ясас

Ясас

27.10.2021 | 17:50

Нищо, другия път!

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?