3906

Близнаците се хилят, жителите на Цалапица: Копеленца, живи ще ви одерем!

Убийци, само да излезете от ареста, копеленца, живи ще ви одерем! Това бяха само част от думите на протестиращите от село Цалапица към близнаците Борислав и Валентин Динкови. Причината  - след като приключи разпоредителното заседание, близнаците се захилиха. Това разгневи до краен предел присъстващите жители и последваха остри реплики."Защо ги вардите? На какво основание ще се смеят? Пусни ми го тоя дрисльо, да се осере в ръцете ми. Само да ги докопаме, живи няма да останат. Ще ти изтръгна езика! Помияри долни нещастни", крещяха жителите на Цалапица, докато охраната извеждаше близнаците от залата.

"Ще ви късам парче по парче. Ние да ходим по гробищата, а вие да си живуркате. Не ме интересуват присъдите на съда. Живи няма да останете. Който остане жив след мен, ако ме няма, ще ви изълни присъдите", каза чичото на убития Митко - Пейчо Малинов. 


"Чакаме Рангел да даде показания. Близнаците трябва да бъдат закопани по същия начин, като Митко. Никой не знае дали Митко не е бил жив, докто са го заравяли. Близнаците се били уплашили. Ами аз като се уплаша, звъня на тел. 112. Можеше Митко още да е жив", каза почернената майка Атанаска Бакалова.

"Прокуратурата е на мнение, че за разкриване на обективната истина следва да се съберат всички възможни и реални доказателства. Рангел е заловен и по тази причина поискахме неговия разпит. Нека не влизаме в хипотези какво ще се случи оттук нататък. Не знаем какво ще каже Рангел. Той ще бъде разпитан като свидетел по това дело, също обвиняе, по делото на Окръжната прокуратура за убийството", обясни наблюдаващият прокурор Димитър Костов. 

Делото бе насрочено за 25 януари 2024 г. 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 3 оценки
4/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?