46

Близките на загиналите до Кадиево: Адв. Давчев спъва делото и се гаври с паметта на децата ни СНИМКИ

Протестът срещу присъдата на Петър Маринашки ще се разгледа на 29 септември

Още 3 месеца близките на загиналите край Кадиево момчета Тошко Бараков и Виктор Василев ще очакват правосъдие. Днес Апелативният съд трябваше да разгледа протеста на Петър Маринашки, управлявал колата-ковчег, която се заби в дърво, също на почернените близки и прокуратурата. Едната страна пледира за условна присъда, а другата за максималното наказание, предвидено в закона.В началото на заседанието съдия Крачолов прочете писмено становище на адв. Йордан Давчев, с което той се обосновава защо не присъства в залата. Юристът описва, че има много дела днес и че е приравнен със селскостопански работник, който може да прокопае три, вместо два реда куртовска капия. Давчев подчертава, че според него адвокатската защита не следва да се свежда до формално участие и че не се е подготвил за конкретното дело, в което защитава Петър Маринашки. Самият обвиняем заяви пред съдебния състав, че държи на неговата защита и желае делото да се отложи за друга дата. В крайна сметка съдия Крачолов счете посочените мотиви за отсъствието на адвоката за неоснователни и му наложи глоба от 1000 лв. Представителят на апелативната прокуратура посочи, че не съществува пречка адв. Давчев да се яви на съдебното заседание, счита също, че доводът, че не е подготвен за процеса е неоснователен предвид, че защитаваМаринашки от самото начало до присъдата от Окръжния съд. След това предложи адв. Давчев да бъде глобен, както и назначаването на резервен защитник, за да не се потвори ситуацията.

Адв. Антоанета Николова, която представлява бащата на загиналия Тошко Бараков, посочи, че това, че Давчев не е успял да се подготви за делото е негов пропуск и не трябва останалите да търпят негативи. "Не следва страните отново да бъдат призовавани да се явяват на следващи дати. Адв. Давчев е имал абсолютно достатъчно време да се подготви. Ако не го е сторил, това не следва да се првурша в пречка тези, които изгубиха децата си, да получат присъдата, която искат виновния да започне реално да търпи", посочи Николова. Така делото бе отложено с близо 3 месеца напред във времето и ще се гледа отново на 29 септември следобед. 

В коридорите на Съдебната палата почернените близки реагираха бурно на действията на защитника на Петър Маринашки. "Това е чиста гавра с паметта на децата ни", викаха те. Адв. Николова посочи, че Тодор Бараков е пътувал 3000 км, за да бъде на делото. Това е чисто шиканиране от страна на адв. Давчев, категорична бе тя. Преди заседанието на съда, по традиция почернените близки протестираха пред съда за справедлива присъда. 

снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Йоан

Йоан

07.07.2022 | 17:42

Не чакайте съда , такъв няма, има прости получаващи заплата! Око за око!

Отговори
1 0
NTM

NTM

07.07.2022 | 13:55

От Париж пеша ли идва тези 3000 км или за 20 евро с нискотарифните. Адвокатката не е от най-умните с подобен довод.

Отговори
2 0
НЛО

НЛО

07.07.2022 | 15:53

Цървула може да стане адвокат, но не и чепик!

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?