71
Следвайте ни

Близките на Машора на среща с окръжния прокурор: Искат промяна в закона

viber icon

Близките на Тошко Тодоров - Машора се срещнаха с окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева. Поводът е искането от гръцките власти 64-годишният мъж от Столетово да им бъде предаден и да отговаря пред закона за трафик на хора. 


Срещата е осъществена по желание на дъщерята и съпругата на Машора. На нея за присъствали също заместник-окръжните прокурори Галин Гавраилов и Галина Андреева – Минчева. 


Магистратите обяснили на близките каква е процедурата при изпълнение на издадена Европейска заповед за арест от държава от ЕС. В случая делото е свързано с преценка на законосъобразността и основателността й, а така също и дали въз основа на нея следва български гражданин да бъде предаден на гръцките власти с оглед воденото там наказателно производство. 


От своя страна Стефани Тодорова, дъщеря на Машора, споделила, че баща й не е извършил престъплението, за което го издирват, защото не е напускал България и не е бил собственик на кемпера, в който са открити бежанците.


Роднините и техният защитник поставиха въпроса за нуждата от законодателна промяна, според която властите в чуждата държава  да могат да получават доказателства за извършено престъпление от издирвани лица преди издаването на заповед за арест.  
 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?