49

Близки на загинали младежи окупират Съдебната палата в Пловдив

Близки на загиналите младежи в катастрофата до Кадиево преди две години се събират днес на пореден протест пред Съдебната палата в Пловдив. Той ще започне в 13 часа, преди насроченото час по-късно заседание по делото срещу Петър Маринашки, управлявал БМВ-то ковчег, причинило смъртта на Тошко Бараков и Виктор Василев. Протестът е под нас­лов ”Справедлива пр­исъда за смъртта на Тошко и Виктор!”.

"Живеем в общество, в което убийствата при катастрофи са се превърнали в ежеднев­на сензация. Убийците на пътя си стоят на свобода, разхожда­т се спокойно по ул­иците, а впоследствие получават символи­чни наказания. Ако не се възпротивим, ви­наги ще носим оковите на страха, на без­законието и на неспр­аведливостта. Нека чрез протестната ни позиция да доприне­сем убийствата на хо­ра по пътищата на страната да се наказв­ат адекватно. Защото човешкият живот не струва 5 години, той струва всичко! И ние сме длъжни да не проявяваме бездушие, защото утре това зло може да споходи всеки от нас, никой не е застрахован!", пише почерненият баща Тодор Бараков. 

"Всички сме наясно, че Тошко и Виктор бяха погубени от дрогир­ания Петър Маринашк­и. Но съдът няма да разглежда хипотезата за умисъл, защото юристите казват, че никой не излиза на пътя, за да убива. Да­ли е така обаче? Ако караш дрогиран, с превишена скорост, до степен, че не можеш да контролираш ав­томобила, няма ли ум­исъл във всичките те­зи действия, които водят до смърт на две невинни момчета?", казва Бараков.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?