46
Следвайте ни

Блъсни и бягай - новият спектакъл по пътищата в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Блъсни и бягай. Това са действията, които извършват мнозина шофьори по пътищата в Пловдив и региона, особено новобранците зад волана. Вместо да поемат отговорност, те бързат да се изнесат незабелязано и без да понесат последствията си. Вече дни наред шофьори споделят в социалните мрежи, че са били ударени, като от виновния няма и следа. При едни от случаите, сблъсъкът е в паркирана кола, а при останалите - при движение по улици и булеварди. 

Млада шофьорка пише, че е била блъсната по бул. "Христо Ботев", до Сточна гара от друга жена зад волана в кола с чужда регистрация. "Само ме погледна нагло, не спря и побърза да избяга", пише потърпевшата. Пловдивчанин пък споделя, че колата му била паркирана пред блока. Оставил я невредима вечерта, а на сутринта я видял със смачкан и одрана лява задна част. "Научете се да карате и тогава си купувайте коли", гласи постът му. Мъжът пише, че за щастие камери за видеонаблюдение са заснели удара и че ще търси виновника, за да си плати щетите. 

"Не мога да разбера защо бягат. Като си сбъркал, сбъркал си и толкова. Казваш или ако няма никого там, оставяш бележка с телефон. Попълват се протоколи и готово. Аман от малоумници", включва се шофьор в дискусията, който споделя, че преди година са ударили отпред паркираното му возило. Бягството след сблъсък става все по-често явление. Причините може да са много, като най-голямата е страх от наказание. Употребата на алкохол и наркотици, както и управляването без книжка също са сред основните тежести, които наклоняват везните към решението за бягство. Често при липсата на видеозаписи или снимки, за полицията е почти невъзможно да разкрият кой е беглеца. 

По-рядко явление е шофьор да катастрофира сам, да зареже колата и да избяга. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?