49

Бизнесменът, взел 9000 евро от студентка: Веднага връщам парите, само да изляза! 

Бизнесменът Салибрам Сали Емин от Пловдив се оказа обвиненият в измамата на чуждестранна студентка с 9000 евро, предаде репортер на "Марица". 

Той бе доведен с белезници в залата на Окръжния съд в града под тепетата. Магистратите решиха да го оставят за постоянно в ареста и решението е окончателно. 

Адвокатът на Салибрам - Таркан Шериф изтъкна, че до настоящия момент обвинението не е доказано и че не се знае колко време ще продължи разследването. По думите му, бизнесменът има постоянен адрес в Пловдив и няма как да се укрие или да извърши друго престъпление. Посочи, че ограничаването на свободата му може да се постигне и с по-лека мярка, а именно "домашен арест" или друга. 

Прокурор Тодор Павлов настоя за вземането на най-тежката мярка - "задържане под стража". 

Самият Салибрам каза пред магистратите, че преди време претърпял сериозен инцидент вкъщи и ми се налага да носи шина. Тя му останала в дома и в ареста нямал възможност да я ползва. Той поиска по-лека мярка и каза, че не може да спи без въпросната шина. Освен това обеща, че ще върне парите, стига да има възможност да използва онлайн банкиране. 

Съдът го остави в ареста, като посочи, че въобще няма доказателства за влошено здравословно състояние. Мотив за решението е и богатото съдебно минало на Салибрам, както и възможността, според магистратите, да се укрие или да извърши друго престъпление. 

Все пак съдията посочи, че при връщане на сумата, ситуацията може да се промени.

Припомняме, че Салибрам е с обвинение, че е измамил 25-годишна студентка от Ирак, че за 9000 евро ще уреди преместването на нейния брат от МУ-Плевен в МУ-Пловдив. Тя превела парите, но действия от бизнесмена не последвало. Тогава подала сигнал и се стигнало до задържането му.

Салибрам е собственик на фирма "Джан 2020" ЕООД с предмет на дейност набиране и посредническа дейност за чуждестранни студенти за различни университети в страната. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 2 оценки
5/5 от 2 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
7 коментара
Българин

Българин

17.02.2023 | 15:46

Тарикат лъже като дърт циганин.

Отговори
2 0
Иво

Иво

17.02.2023 | 12:45

Какво значи "предмет на дейност набиране и посредническа дейност за чуждестранни студенти за различни университети в страната". Тоа ма.гал дето няма да може името на български да си напише правилно? Е бахти Абсурдистана. Закривай.

Отговори
2 0
мхм

мхм

16.02.2023 | 20:52

Мазен резак. Да му нацепат халката в панделата!

Отговори
3 1
CESUR

CESUR

17.02.2023 | 01:08

Da ne e prespal sas maikati che pishesh takiva neshto mai ima neshto takovo

Отговори
0 2
Гого

Гого

16.02.2023 | 20:40

Типична циганска работа!

Отговори
4 0
Горанов

Горанов

16.02.2023 | 17:13

Много Джан Джун за 9000

Отговори
6 0
Няма да се укрие, вече няма да прави лоши работи,

Няма да се укрие, вече няма да прави лоши работи,

16.02.2023 | 17:10

щом адвокатът казва, трябва да повярваме. И изобщо, хубав човек.

Отговори
9 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?