Следвайте ни

Бизнес в нета: Пловдивчанки вадят бързи пари с утроба под наем

viber icon

Доходен бизнес с утроба под наем въртят пловдивчанки в нета. Жените предлагат на семейства от чужбина нелегално да им износят и родят дете срещу солидно заплащане.

Пет от общо 18 обяви на българки в един от международните сайтове за сурогатно майчинство са на жени, живеещи ​под тепетата, установи проверка на „Марица“. Офертите за незаконната услуга варират между 30 и 40 хиляди евро. Другите кандидатки за бързи пари са от Бургас, Русе, Плевен, Видин, Пазарджик, София, Благоевград и Варна.

Сурогатните майки от Пловдив се опитват да примамят нуждаещите се с перфектни телесни мерки - около и над 170 см. и до 75 кг.  Първата пловдивчанка, която е предложила утробата си в международен сайт със седалище в Калифорния, е направила това още през 2016 г., а последната актуализация на профила <210> е само преди 2 месеца. Жената се представя с името Ани, твърди, че има собствено дете и няма здравословни проблеми.

Друга пловдивчанка, която се нарича Валерия, пише, че е с кафяви очи и има две деца. Дамата е християнка, владее английски език и има завършено висше образование. За по-претенциозните семейства тя е посочила и кръвната си група - AB+, както и че е разведена. „Надявам се да помогна на двойки, който са хетеросексуални, на гейове или на самотни мъже и жени, да се сдобият с дете“, казва Валерия.

Тя е и една от жените с най-много коментари под профила си с желаещи да износи ​бебето им. Сред заинтересованите е и Стивън от САЩ, който няма деца и е разведен. Сега се среща с нова жена, но двамата не могат да имат собствено бебе. А за да докаже на Валерия, че ​детето ще отиде в добри ръце, пише: „Аз съм спокоен, забавен, търпелив, високообразован с висок коефициент на интелигентност. Говоря 5 езика, християнин съм. Родителите ми са от немски и унгарски произход“. Предлага на пловдивчанката да се срещнат във Флорида.

За да се продължи по-нататъшната комуникация и да се разменят снимки на кандидатите за сурогатна майка, трябва да се заплати премиум профил. За три месеца струва 150 долара, за шест - 200 долара, а за година - 300 долара.

Само два месеца след регистрацията на подставено лице в сайта, което се представя за Иванка Маринова, се получава и първото съобщение за разговор по темата, установи репортерската ни проверка. „Здравейте и благодаря за интереса. Съпругата ми има заболяване на матката, което би направило успешната бременност малко вероятна. И така, имаме нужда от сурогат със сигурност. Донор на яйце или яйце на жена ми?“, пише Лукас от Франция. Най-често желаещите българка да им износи рожбата са от Кипър и САЩ.

Според родното законодателство заместващото майчинство не е позволено у нас. „Много от тези жени не знаят законите и не им е ясно, че могат да бъдат съдени за престъпление, дори и да са родили в страна, в която заместващото майчинство е легално. Наказанието е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от 5000 до 15 000 лв.“, твърдят юристи.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Гилотин

Гилотин

05.10.2020 | 17:32

Това не падение това е престъпление И на всички който ни облъчват ежедневно с такива антихристиянска помия им обещавам че времето на кладите и гилотините идва

Отговори
6 1
ПАДЕНИЕ

ПАДЕНИЕ

05.10.2020 | 15:34

НЕ ЗНАМ КАКЪВ ЧОВЕШКИ ОТ.ПАДЪК ТРЯБВА ДА СИ ДА РАЖДАШ И ДА ПРОДАВАШ ДЕТЕТО СИ КОЕТО СИ ИЗНОСИЛА И РОДИЛА ?? И ВСИЧКО ТОВА ЗА ПАРИ ??? ТО БИВА ПАДЕНИЕ ,МЕРЗОСТ И ДЕГРАДАЦИЯ АМА ТОВА ВЕЧЕ Е ИЗ.РОДЩИНА. ПРОДАВАТ СИ ТЕЛАТА ЗА ПАРИ,ДУШАТА СИ ПРОДАВАТ ЗА ПАРИ,А СЕГА И ДЕЦА РАЖДАТ ЗА ПАРИ..ВСЕ ЕДНО ДЕТЕТО Е СТОКА ОТ МАГАЗИНА..ДУМИ НЯМАМ КАКВА ЖЕНА ТРЯБВА ДА СИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА МИСЛИШ КАК ДА ПЕЧЕЛИШ ПАРИ ОТ ТЯЛОТО СИ..САМО ЕДНА С.ГАН ОТ ЖЕНСКИ ПОЛ ПРО.СТИТУИРА ЗА ПАРИ И РАЖДА ЗА ПАРИ..НЯМАТ МОЗЪК ЗА ПОВЕЧЕ

Отговори
7 3
Мама

Мама

05.10.2020 | 13:42

Когато онази красивата от Атака искаше да вкара това в закон, всички скочиха срещу нея. По света има страни с такъв и там е регламентирано всичко. Ноо.. Ние сме тарикати, искаме и агнето да е цяло и вълкът сит. Вълк вегетарианец няма. Светът се развива, хорааа.

Отговори
5 8
do Mama IZROD

do Mama IZROD

05.10.2020 | 15:29

И как по точно се ''развива'' света ма ? Ти в гората ли си расла ? Имаш ли възпитание --знаеш ли какво означава въобще възпитание ?Чувала ли си за думите-Морал,етика,ценностна си-ма,градивност,култура ?? Ти правиш ли разлика между добро и зло ?? Такива като тебе са новите черни конници предизвестяващи краха на ВАВИЛОН ..Содомията и безбожието..РАЖДАНЕТО ,носенето на човешки живот в утробата е едно от най драгоценните неща,нещо интимно,вселенска връзка между майката и детето....Разбираш ли въобще какво ти говоря ма ??? Ние не сме роботи ..Ние сме хора..Дори КРАВИТЕ които раждат се обръщат,махат плацентата с уста и почват да се грижат за малкото теленце..Ти си по НИЗША и от КРАВА !!! Еволюирал света ??? С такива деграданти като тебе не еволюира..а ДЕВОЛЮИРА ...Прави разликата ма

Отговори
9 3
Истина

Истина

05.10.2020 | 11:12

Това е престъпление по всички параграфи. Не знам защо жалката престъпна прокуратура не се сезира и установи лицата да ги арестува и да вървят на съд ?? Ама то не е да идеш с яйца да замерваш изврътеняци г.е,йове по парковете и тогава СОРОСКАТА прокуратура веднага да образува дела нали ? Жалка ко.чинка наречена държава

Отговори
12 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?