Следвайте ни

Бизнес нюх: Ето къде инвестирали изпраните пари от схемата в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Изпраните пари от продадените имитации на маркови обувки са инвестирани доста разумно и находчиво, видя репортер на "Марица". На ул. "Владая" блести ритуален дом, в който са се вдигали не една или две пищни ромски сватби на влюбени от махалата, а на всеки известно, че за такива тържества пари не се пестят.

Сватбената зала е с висока черна ограда, а на вратата й виси катинар. През прозорците се виждат натрупани една върху друга маси, пейки и столове за многолюдните тържества. Ако се съди по залепената бележка на входната врата, залата е носила шикозното име "Кристъл Палас".

Жители от махалата споделиха пред репортера ни, че в района има 3-4 подобни ритуални домове за сватбени тържества. Със сигурност това е изключително доходоносен бизнес, но в случая е служил за параван на престъпната дейност с обувки менте и за изпирането на огромните приходи.
Изпраните пари са вложени и в луксозна незаконна четириетажна кооперация, издигната на терен със статут на земеделска земя. 

В понеделник съдът ще разгледа искането на прокуратурата за постоянното задържане на арестуваните шефове и помагачи. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

545

545

22.01.2021 | 18:07

Най после и някой сиганин да изгори

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?