Следвайте ни

Бившата шефка на "Басейнова дирекция" търка наровете трети месец

viber icon

Специализираният съд в София е отказал да пусне от ареста бившата шефка на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район" в Пловдив Цветелина Кънева. Решението не е окончателно и може да се обжалва.

Кънева е в ареста от 2 месеца по дело за участие в престъпна група за искане и получаване на подкупи, длъжностни престъпления и търговия с влияние. Заедно с нея са следствени главният юристконсулт на дирекцията и общинският съветник от община Марица Георги Какалов.

Съдът е преценил, че не е надвишен разумният срок за задържане на Кънева и не е отминала опасността от извършване на ново престъпление.

Жената е в столичния арест на ул. "Майор Векилски". Тя бе задържана на 28 февруари т.г., ден, след като я пуснаха под гаранция по друго дело за безстопанственост.

Докато тя бе в ареста, министърът на околната среда и водите Емил Димитров я освободи от длъжност. Заповедта му е от 9 март т. г.

Разследването на специализираната прокуратура в София е за неправомерно издаване на разрешителни за сондажи на животновъди от пролетта на 2018 г.

Сред свидетелите по делото бе разпитван и депутат от ВМРО. Той бе извикан да даде показания в деня на въвеждането на извънредното положение заради коронавируса у нас през март.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Митко

Митко

29.04.2020 | 15:24

Да бе търка! Кой знае в какво вип помещение.Има голяма разлика.

Отговори
4 1
мхм

мхм

29.04.2020 | 14:05

Да търка. Урод...

Отговори
4 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?