Следвайте ни

Бивш пловдивски затворник: Лазиха ме дървеници и хлебарки, искам 50 бона обезщетение

viber icon

Бивш пловдивски затворник поиска 50 000 лв. обезщетение за нарушаване на човешките му права, докато е пребивавал зад решетките, научи „Марица“. 

Мъжът бил вкаран в килия за период от 9 месеца – от началото на февруари до началото на ноември миналата година. Твърди, че му било тясно и не разполагал с достатъчно жилищна площ, че нямало течаща топла и студена вода, ще медицинското обслужване било лошо и че си имал компания в лицето на дървеници, хлебарки и гризачи. 

Бившият затворник споделил също, че заради престоя там и нечовешките условия било влошено здравословното му състояние. Имал екземи по главата, катоне изключва те да са причинени от дървеници.  

Магистратите разгледали всички доказателства и преценили да му отсъдят обезщетение в размер на 984 лв. и то заради пренаселеността в килията като доказана такава. 

Решението подлежи на обжалване пред Административния съд. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Цццц

Цццц

16.04.2021 | 02:04

А защо беше в затвора? Мало са 50000 лв, искай 100000 или повече!

Отговори
1 0
Галя

Галя

16.04.2021 | 09:10

В добавка и възстановяване на Малдиви те.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?