Следвайте ни

Бивш пандизчия ограби проститутка в Пловдив

viber icon

Криминален тип от Пловдив доказа, че престъпният ум не може да бъде замъглен от страсти. Той извика проститутка в дома си, след което я ограби. 

Случката датира от 21 август 2019 година. Ден по-рано пловдивчанинът, който бил излязъл съвсем наското от затвора се ровил из секс обявите в интернет. Така се свързал със своята жертва. Обадил ѝ се на посочения телефон на фаталния ден и се разбрали да "консумира" услугите ѝ в собствения му дом. 

Жрицата се нагласила, пристигнала на адреса и почукала на вратата. Бившият пандизчия отворил, след което веднага я нападнал. Опрял нож в гърлото ѝ и я принудил да му даде всичките си налични бижута на стойност над 2 бона. След като я ограбил и изплашил до смърт, разбойникът я предупредил да не звъни в полицията. 

Няколко дни жената не посмяла, но най-накрая се решила и сигнализирала органите на реда. Тогава бившият пандизчия отново си навлякъл проблеми и бил задържан.

С присъда на Пловдивският окръжен съд той е  признат за виновен в грабеж и осъден на 10 години затвор. Той трябва и да плати 2380 лв. за нанесените имуществени вреди. 

Прокуратурата  е протестирала решението и е поискала увеличение на наказанието на бившия пандизчия. 

Недоволна от така постановената присъда e останала Окръжна прокуратура – Пловдив, която е протестирала с искане за увеличаване размера на наложеното наказание. По тази причина и с тежкото решение са натоварени апелативните магистрати. От своя страна пък защитата му също обжалва присъдата като неправилна, необоснована и незаконосъобразна. Моли същата да бъде отменена и да се постанови нова, с която да бъде оправдан. Алтернативно се иска отмяна на присъдата и да се върне делото за ново разглеждане, поради допуснати съществени процесуални нарушения.

Днес делото бе насрочено за 9 часа, но се отложи поради липса на техническа експертиза. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Svqt

Svqt

29.04.2021 | 17:25

Vsqkakvi ima. Dnes modern da lajesh majesh kradesh da badesh prostitytka

Отговори
1 0
Хмжар

Хмжар

29.04.2021 | 17:00

10г. За грабеж.....че той ще забрави за какво е там..

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?