Следвайте ни

Бивш антимафиот ръководи КПКОНПИ в Пловдив по чл. 64

viber icon

За четвърта поредна година пловдивската Териториална дирекция на КПКОНПИ остава без титулярен директор и ще бъде водена от началник по чл. 64. Това е бившият шеф на антимафиотите в Пловдив Запрян Стоянов, който на 15 март т.г. спечели конкурс за началник отдел в дирекцията. Тъй като към момента във ведомството няма по-висшестоящ кадър, бившият бопаджия ще ръководи цялата структура под тепетата до успешното намиране на подходящ титуляр.  

Това стана ясно след като обявеният на 26 януари 2021 г. от Сотир Цацаров конкурс за шеф на звеното под тепетата е завършил миналия петък без победител. На него са се явили четирима кандидати, като само трима от тях са били допуснати до втория етап – защита на концепция за управление на дирекцията.

Единият от преминалите първото сито е Виктор Атанасов, който и в момента работи там, но като инспектор. На второ място е бил класиран бившият шеф на правния отдел в Община Пловдив по времето на кмета Иван Тотев – Илиан Иванов, който пък сега е шеф на 16. РИК-Пловдив за изборите. Трета е класирана Красимира Александрова.

Четвъртият участник в конкурса – Йордан Златков, е отпаднал от втората част на надпреварата за поста, тъй като не е представил изискваната концепция на тема „Стратегическо управление на Териториална дирекция Пловдив“.

След „втората цедка“ обаче са окапали и първите трима класирани кандидати, става ясно от публикуваните на 26 март 2021 резултати от конкурса.

Любопитно е, че за друга позиция в ТД на КПКОНПИ се е състезавал още един бивш голям началник в Пловдив. Това е Николай Брънчев, който преди време беше шеф на НАП под тепетата. Той е кандидатствал за длъжността Главен инспектор в направление „Икономика“ в антикорупционната комисия, но заедно с останалите 15 кандидати не е успял да се класира.     

 

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?