Следвайте ни

Биячите на баба Атанаска от Белозем се изправят пред Темида

viber icon

Биячите на 82-годишната баба Атанаска от село Белозем застават пред съда. Разпоредителното заседание в Окръжния съд трябва да даде яснота как ще протече делото срещу Атанас Радев, Ангел Василев и Тодор Велиев. 

Началото на заседанието се отложи за 11.30, тъй като защитата на Тодор не била получила препис от обвинителния акт и ще му трябва време да се запознае с него. 

На 8 февруари тримата рецидивисти проникнали в дома на пенсионеркатав село Белозем. Единият от извършителите я блъснал на земята, тя паднала и си счупила десния крак в областта на бедрената кост. Вторият престъпник опрял нож в гърлото на жертвата и я заплашил с убийство. Казал, че ако не му каже къде е скрила парите си, ще я заколи. След това тримата започват да претърсват къщата, за да намерят пари или ценни вещи. От дома на пострадалата са изнесени уреди - бойлер, телефон, микровълнова печка и други. След като ги изнесли, обвиняемите избягали. Сутринта жената била намерена от сина си в безпомощно състояние и била откарана в болница за лечение.

След случилото се на територията на Раковски и Белозем се проведе мащабна полицейска акция, при която бяха задържани 42-ма души. Тогава на място пристигнаха главният прокурор Иван Гешев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, които се ангажираха с разкриването на извършителите на престъплението.

Няколко месеца по-късно те бяха задържани, като се оказа, че са с богато съдебно минало. Ангел, който е родом от Чирпан, е с 4 присъди. Аверът му Тодор е съден за 11 престъпления, а третият съучастник - Атанас, е с 6 присъди досега.

Законът предвижда за повдигнатите обвинения тежки наказания от 5 до 15 години лишаване от свобода, ако обвиненията срещу тримата бъдат доказани.  

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

тото

тото

06.10.2020 | 12:58

Щом са с толкова присъди и продължават в същия дух ,нормално е 15 годинки на топло!

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?