71

Бездомник травестит от Пловдив заключи дядо в избата и му взе 7 бона

Пловдивски бездомник травестит се изправя пред съда след обир на пенсионер. Случката се разигра през август. Обирджията водил скитнически начин на живот, самоопределял се като транссексуален, обличал се като жена и се представял с женско име „Лидия“.


През август случайно се запознал с 90-годишен пенсионер, пред когото се представил с женското си име и провели кратък разговор. Използвайки това, че пострадалият е възрастен мъж, добрината му и това, че го възприемал като жена, в следващите дни травеститът започнал да посещава апартамента му. 


Дядото му предлагал храна или пари да закупи такава и разговаряли, като "Лидия" се оплаквал от тежкото си битие. В един от тези дни пострадалият решил да му даде пари да напазарува. Имал спестявания, които държал в джоб на палто, закачено в дървен гардероб, който заключвал с ключ. Изкарал сумата от 35,00 лв. и я дал на травестита, а останалата в размер на 7000 лв. прибрал отново в палтото.  


Докато разговаряли, възрастният мъж му казал, че е пригодил стая за живеене в избените помещения на сградата и решил да му я покаже. Двамата тръгнали към избата, без 90-годишният 
да заключи апартамента си, тъй като живеел на първия етаж. 


След като слезли в избените помещения и дядото отключил антрето към стаята, ключовете останали на ключалката на антрето. Травеститът се възползвал от ситуацията, заключил възрастния мъж в помещението, отишъл до апартамента му, взел паричната сума, която малко преди това видял къде държи и необезпокоявано напуснал жилищната сграда.


Разпоредителното заседание по делото ще се проведе на 1 март в Районния съд. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
мякащи пед.али

мякащи пед.али

25.02.2023 | 15:13

ГУСТО....

Отговори
0 0
западняк

западняк

25.02.2023 | 14:37

А какво стана с траверса Алексия от Кючука?

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?