Следвайте ни

Без срам! Мним болен обира лекари и пациенти в COVID-отделение

viber icon

Полицията разкри извършител на нагли кражби в Пловдив. 

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършени кражби на мобилни телефони, използвани за нуждите на болнично Ковид-отделение и спешен Ковид кабинет в ДКЦ в Пловдив.

Сигнали за кражбите са подадени в период от една седмица, а болничното заведение и лечебния център се намират на територията на Второ и Четвърто РУ.

Бързата намеса на криминалисти е установила крадеца и той вече е в ареста.

Мъжът се представил за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешен COVID кабинет в ДКЦ, използвал по-трудната подвижност на лекаря, облечен в предпазни средства, и извършил кражба на мобилен телефон и пари в момент на невнимание.

За да се добере до „Ковид отделение“ в една от пловдивските болници, методично събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим на медицинските специалисти.

В хода на работа разследващи са установили, че влизайки в отделенията мъжът крадял оставени без надзор по-ценни вещи. Сред потърпевшите има и пациенти, които след изтичане на карантината се очаква да подадат своите сигнали.

Мъжът е стар познайник на полицията по линията с множество криминални прояви. Справка в масивите на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 години.

На 27 ноември тази година рецидивистът излязъл от пловдивския арест, след което отново се върнал към престъпната си дейност.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?