71

Без прошка! Оставиха в ареста измамниците, източили 100 бона от сметката на пловдивчанин

Четирима от арестуваните за мащабната измама за 102 бона остават в ареста. Това решиха магистратите от Районния съд в Пловдив преди минути. Макар да пророниха сълзи в съдебната зала и да твърдяха, че всъщност те са жертвите, Красимир Илиев, Вили Илиев, Ивелина Борисова и Емил Димитров се сдобиха с най-тежката мярка, която подлежи на обжалване пред окръжните магистрати. 

Както "Марица" писа, общо шестима бяха задържани във връзка с източването на малко над 100 000 лв. от сметката на пловдивчанин. Останалите двама, замесени в измамната схема - жена и мъж, са освободени с парична гаранция от по 1000 лв.  И четиримата, които съдът остави за постоянно в ареста, са от София. Двама са неосъждани. 

По делото е установено, че на 1 март неизвестен извършител е въвел и поддържал заблуждение у банкова институция, като е изменил компютърни данни. В резултат на действията му от спестовната компонента на ужиления пловдивчанин към разплащателната му сметка била преведена сумата от 102 000 лева. Посочената парична сума впоследствие е била прехвърлена отново посредством изменение на компютърни данни в пет други банкови сметки.

В хода на разследването са били установени титулярите на тези банкови сметки, а именно петима от арестуваните. По делото са извършени активни процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, обиски, разпознавания на лица, разпити на свидетели. Изискани са множество документи и банкови справки и други, съобщиха от прокуратурата. След арестите шестимата бяха задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
666

666

06.03.2023 | 19:52

По бързата процедура дожовотна.

Отговори
1 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?