Следвайте ни

Без почивка: Разбиха още една нелегална фабрика за цигари край Пловдив СНИМКИ

viber icon

Продължава серията от удари срещу контрабандата с акцизни стоки на пловдивската полиция.

Почти 3 тона тютюн са открити и иззети в хода на специализирана полицейска акция, проведена от служители на РУ Труд и икономическа полиция Пловдив.

При извършена проверка от служители на РУ Труд на стопанско хале в с. Калековец, служителите на реда разкрили незаконна фабрика за рязане на тютюн. Обособеното помещение като хале било добре прикрито, а върху прозорците му били поставени ламаринени и дървени плоскости.В обекта са открити 3 машини за рязане на тютюн и една за неговото сушене. В халето бил складиран над 1,6 тона нарязан тютюн. Иззети са още 38 денка с ненарязан тютюн, както и няколко теглови кантари. Пред входната врата на цеха бил паркиран бус, чието товарно отделение също било пълно с ненарязан тютюн.В хода на проверката са задържани няколко лица. На двама от тях – 40 годишни мъже от Пловдив и Пазарджик, вече са повдигнати обвинения.Справка в масивите на МВР сочи, че и двамата имат регистрации по заявителски материали за извършени престъпления в миналото.Само през последните два месеца в ОДМВР Пловдив са образувани 24 досъдебни производства и 33 проверки, касаещи престъпления свързани с незаконно производство, разпространение и съхранение на акцизни стоки без бандерол.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

AlexBhatti

AlexBhatti

12.10.2020 | 19:09

Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя ====>>>>> Jobnews3.com/

Отговори
1 1
Нали

Нали

12.10.2020 | 15:25

Поредната машинка за пари на червените боклуци! Най накрая, няма да има пари за кучешки кебапчета на Бузлуджа и ще има само речи и чешмяна вода! Ма то тогава кой ли ще отиде? Селяните прости ама не чак толкова!

Отговори
3 1
Ах така

Ах така

12.10.2020 | 11:35

Нали нямаше вече контрабанда, Винету с това се тупаче в гърдите, че е изкоренил нелегалното производство на цигари.

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?