3906

Без милост! Бандата, изнасяла военна техника за Русия, остава в ареста

Апелативният съд поствърди най-тежката мярка "задържане под стража" за петимата чужденци Романос Ветридис, Яни Йешили, Дзмитри Дзмитриу, както и Василий и Евгений Улянови, изнасяли военно оборудване за Руската федерация. 

Според обвинението, чужденците да част от организирана престъпна група от 12 души. Тя бе неутрализирана при съвместна акция на ДАНС, МВР и прокуратурата. Действията на униформените са проведени  няколко областни града на страната, сред които Пловдив, Варна, София, Велико Търново и други. 

Установено е, че организираната престъпна група се занимавала с износ на бойна техника към Руската федерация в подкрепа на страната във войната срещу Украйна, в разрез с наложените от ЕС санкции във връзка с военните действия. Това ставало чрез фирма, регистрирана в Пловдив. 

След като изслуша страните Апелативният съд прие, че изцяло споделя изводите на Окръжния съд за вземане на мерките за неотклонение „задържане под стража“ за всеки от обвиняемите. Касае се за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. Налице реална опасност да извършат престъпление при една по-лека мярка за неотклонение и да се укрият с оглед факта, че повечето са чужди граждани, многократно са влизали и напускали пределите на  България, нямат трайна връзка със страната, нито каквато и да е уседналост в нея. .

Определението на Апелативния съд  е окончателно.

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Чииииифутска му работа

Чииииифутска му работа

19.10.2023 | 21:04

А иначе помни ли им някой мантрите чииииифутски за свобода на избора За свободна търговия и свободна инициатива А пък да им погледнем и обвинението за търговия на стоки със двойно предназначение Което ще рече че тези стоки може да ги притежава и закупи всеки Български гражданин от битака Да не говорим за факта че дори в сайта на чииииифутската им Мекица виси реклама за бинокъл който докарвал образ от 50 000 метра Та този бинокъл не е ли стока със двойно предназначение Сигур и СИМ картите за телефона могат да ги пишат в този списък И утре като сцепя някоя чиииифутска дебела глава със брадва и брадвата ще попадне в този списък Да не говоря за чиповете от перални и касетофони Унитра Те са направо трепач

Отговори
0 0
слава богу

слава богу

19.10.2023 | 19:23

Един път и ние да свършим нещо в защита на българската държава.Иначе щом са руски агенти ги награждаваме с медали и кръщаваме селища на тяхно име .Например Винаровао кръстено на руския агент генерал Винаров.

Отговори
1 1
Сън...

Сън...

19.10.2023 | 19:08

Супер тъпо мероприятие!!! Измислиха си пак супер криминални тъпотии. Купували и пращали нещо голям праЗ.

Отговори
2 1
Хазар

Хазар

19.10.2023 | 16:58

Всичко купували от димитровградския битак! Там и танкове сигурно продават, но понеже са обемисти, рядко ги купуват! Аман от циркове в бедната ни държавица, управлявана о "сглобка"!

Отговори
5 4

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?