3906

Без да усети! Издърпаха 500 лв. от сметката на пловдивчанин и ги проиграха на хазарт

Пловдивчанин се прости с близо 500 лв. от сметката си без да се усети. Разбрал, че парите са му отмъкнати няколко часа след извършеното плащане уж от негово име. 

"Рано сутринта получих съобщение, че съм заплатил близо 500 лв. към един от сайтовете за спортни залози. Нито някога съм се регистрирал в подобни сайтове, нито имам интерес към хазарт. Веднага се свързах с банката и блокираха сметката", разказа пред "Марица" потърпевшият Димитър. 

В съобщението било посочено, че заплащането от неговата сметка е извършено в 03.13 тази нощ. Димитър получил уведомление към 06.00-07.00 часа сутринта, след което веднага се задействал. От банката са го уверили, че ще му възстановят откраднатата и проиграна сума, но след като извършват свое вътрешно разследване, което трае средно около месец. 

Пловдивчанинът смята, че е станал жертва на фишинг измама или че паролата на онлайн банкирането му е била успешно разбита. За негов късмет, това са били последните пари в сметката му, но не и последните му налични средства. Димитър ще подаде сигнал и в "Икономическа полиция". 

За него със сигурност предстоят много главоболия, които започнаха с източването на парите и стигнаха до блокиране на сметката и нулиране на паролите му. 

Онлайн измамите са едни от най-разпространените в момента. Жертвите на т.нар. хакери са хиляди. При един от случаите потърпевшият разбира твърде късно, тъй като измамникът прави малки, но пък за сметка на това редовни преводи. 


"Явно 100-процентова сигурност никой не може да осигури, дори и да става въпрос за авторитетна банкова организация", коментира Димитър. 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 4 оценки
5/5 от 4 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Кьорава работа!

Кьорава работа!

10.05.2024 | 22:29

Това е пропуск и грешка на банката. При такива случаи в щатите банката възстановява сумата на клиента.Даже сами се обаждат на клиента за проблема. Канят клиента в банката, сменят му картата и кода.Намирането на тариката е задължение на банката. Обикновено ги хващат и живота им след това не е радостен. Но ний? Ний сме 100 години след маймуните! Да, у нас банките са свещени крави и това няма да се случи у нас. Банката също следи от къде пазарува клиента и ако клиента е на друго място е добре банката да е известена.

Отговори
11 0
мда

мда

10.05.2024 | 18:42

нов ден нова простотия в булгаристан, центъра на вселената

Отговори
5 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?