Следвайте ни

Бензиностанцията призрак в Калековец мамела от 11 до 17 часа

viber icon

С 10-15 стотинки по-евтино гориво е продавала бензиностанцията призрак в Калековец, прихваната от НАП - Пловдив и Икономическа полиция като топ нарушител. За акцията беше съобщено вчера. Литър дизел тук се е търгувал за 1.66 лева, а бензин А 95 - за 1.70 лева. Ето защо обектът не е страдал от липса на клиенти, а голяма част от оборотите са били укривани. 

Бензиностанцията попаднала в полезрението на инспекторите от главна дирекция „Фискален контрол“ на НАП - Пловдив след извършването на системен вътрешен анализ на обекти. Данъчните се натъкнали на множество нарушения, като например тотално неиздаване на фискални бонове в часовия диапазон от 11 до 17 часа, а понякога и до по-късно.

На място е констатирано манипулиране на електронната система с фискална памет /ЕСПФ/, което не позволява отчитането на продаваните горива, съобщиха още от ТД на НАП - Пловдив. На всички колонки в обекта е установено наличието на допълнителен модул, който възпрепятства изпращането на данни към касовия апарат за извършените продажби на горива. Така тя оставала "невидима" за контролните органи.

Проверяващите се натъкнали и на допълнителни съдове за газ пропан-бутан и за течни горива, които не са включени към състава на ЕСПФ. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?