Следвайте ни

Беднякът милионер от "Остромила" профука 8 млн. евро за година

viber icon

Точно преди една година 22-годишният Милен Паунчев е един от турбогъзарите в Пловдив. Той притежава имоти на стойност близо 8 милиона евро, обикаля из града с бентли, хвърля пачки в най-оборотните нощни клубове под тепетата и на Слънчев бряг,  движи се заобиколен от охрана, телефонът му е пълен с номерата на яки мацки. Спонсорира клуб по борба „Локомотив”, канят го и на частни партита.  Живее в къща с италиански дизайн,  храни се с позлатени прибори.

Днес  младежът няма покрив над главата си, а за да оцелее, разчита на благодеянията на приятели. Твърди , че е станал жертва на престъпна схема, замислена от група пловдивчани. Той разказа пред TrafficNews.bg своята история.

Жертва на конспирация  или обикновен балама , заслепен от лукс  и дрога е Паунчев? 

В началото на 2013 година Милен е обикновено момче от квартал „Остромила” , което рядко ходи до центъра. През март обаче баща му Живко умира, а 20 дни по-късно младежът погребва и майка си. Паунчев е единствено дете, няма братя и сестри. Няма и близки роднини. За сметка на това обаче се оказва наследник на близо 100 дка в  „Остромила”  - кварталът, който през последните 7-8 години бе доста атрактивен за строителните предприемачи. Земята е наследство от първия съпруг на майка му и се намира близо до Овощарския институт.  Месец след като е погребал родителите си, Милен попада в компанията на двама пловдивски бизнесмени.

„Държаха се много добре с мен. Заговорихме за общ бизнес. Аз исках да строя игрища и кооперации, но те ме убедиха, че заради кризата  строителството е в застой и следващите 50-60 години в квартала никой няма да иска да строи. Убеди ме да продам 3 дка”, разказа Милен.  Младежът получава една торба пари /45 000 евро/  и открива лъскавата страна на живота.  Новите му приятели го водят по най-луксозните места в града, а през лятото Паунчев всеки уикенд е на Слънчев бряг. Естествено на Какао бийч.

„В началото бях абсолютно сам. След смъртта на майка ми и баща ми не знаех какво да правя. А тези хора се държаха много добре с мен. Мислех, че са ми приятели. Твърдяха, че са загрижени за мен, почти не ме оставяха сам”, разказва Паунчев.

Захапката

Първата сделка е сключена на 22 май 2013 година. Веднага след това новите „приятели” на Милен успяват да го убедят, че адвокатката му го мами и му предлагат да работи с тяхната юристка. „Съгласих се. Бяха много убедителни”, твърди младежът. Парите, получени накуп, изстлелват до небето самочувствието на младежа.

Той се сдобива с първата си по-лъскава кола - „Ауди А6” и започва да обикаля чалгите. Признава, че тогава започва да посяга и към наркотиците. Пуши трева, взема и по-твърда дрога - амфетамини, кокаин.  След аудито, Паунчев се сдобива и с бентли. Получава го в замяна на поредния имот, който прехвърля на фирма, свързана с новите му приятели.

„Движеше се из града като безсмъртен. Караше колата със свалени стъкла, а от вътре бичеше чалга”, спомнят си негови познати.  Той не отрича.

„Живеех като в някакъв филм. Всички ми бяха приятели, по цели нощи се забавлявахме. Викаха ми Милионера”,  разказва Паунчев пред TrafficNews.bg. Следва серия от сделки, прехвърляния и дарения, след които пловдивчанинът става временно собственик на апартамент в луксозна кооперация на ул. „Янко Сакъзов” (зад ВИХВП)  и  заведение с размер 70 квадрата. В замяна на това прехвърля всичките си имоти. Твърди, че при последните сделки е бил отведен насила при нотариус, а документите е подписал след серия от заплахи.  Последното прехвърляне е с дата 9 май 2014 година.

През юли  Паунчев подава жалба в прокуратурата, в която представя хронология на събитията и твърди, че е жертва на измама. По случая има образувано досъдебно производство , Икономическа полиция разпитва всички замесени лица.

Парашкева Иванова

Още от категорията

Виж всички

Коментари (34)

TARIKAT_HOLDING

12.10.2014 | 13:31

DEKA SA TI KINTITE, BRATO??:)))\n\nA BENTLITUUU ??\n\nA DEKARITE ??? \n\nBEGAI SI NA SEKO BRATO , PA SI ZEMI 3,4 KOZI , PA SI ODO PO TQH\n\n\nTE TAVA E!!!

Отговори
0 0

рубио фонсека

15.09.2014 | 23:42

....е като го искаш толкова тва бентли намери го тоя Дидо бореца вкарай му два леви и три дясни напомпи му канчето и му го вземи! .....ако ти държи дупето! ...щото от толкова писане срещу него те виждам най много да се возиш на ауспуха на тва бентли! ...

Отговори
0 0

радко лудото

15.09.2014 | 12:31

и аз искам бентли като на дидо бореца, ама нямам, затова пиша срищу него по форумите от 50 различни акаунта.

Отговори
0 0

рубио фонсека

13.09.2014 | 15:18

....Аман от клюкарски постове!.... ^^ ...то тоя балък ако е да се самоубива нека преди това да си плати данъците от 45те хиляди евро дето е взел и каквото още там е продал по законен начин...

Отговори
0 0

ВИЖТЕ ТОВА

11.09.2014 | 03:20

Коментар от Nina Hristeva facebook.com/nina.hristeva.77 :\n\"...Милен е осиновено дете от дом за деца на бул.Дунав.Името му е Красимир.Има операция на сърцето и белег на гърдите,платена е от осиновителите.Дадоха много пари на дома и за операцията.Обичаха го безумно.Възпитаваха го добре.Не е разглезено дете.Страхуваха се много да не пропилее всичко,което ще наследи.Нека да се разрови в документите и ако е възможно да открие биологичната си майка,а може да има и братя и сестри.В този труден за него момент ,възможно е да го подкрепят и да му помогнат.Осиновителите бяха много свестни и работни хора.Милен беше студент в Лесотехническия университет.Възпитан младеж.Това,че е останал сам не е оправдание.Има роднини и братовчеди от двете страни.Просто се е подвел,като всеки млад човек.Не е късно да му се помогне.Трябва му здрава и ежедневна подкрепа,в противен случай ще му прочетем некролога някой ден.\"

Отговори
0 0

ВИЖТЕ ТОВА

11.09.2014 | 03:18

Коментар от Nina Hristeva facebook.com/nina.hristeva.77 :\n\"Майката на Милен-Величка беше вдовица с първия си съпруг и наследи имотите от дядото на съпруга си,единствен наследник по права линия,като не раздели нищо с останалите второстепенни роднини.Журналисти и полиция да потърсят връзка с подставени лица от Раковски,твърде е възможно да са използвали момента да си върнат това от което са лишени....\"

Отговори
0 0

малкиа мечу

10.09.2014 | 21:47

господъд даго накасва тиа дету ократнал ниватъ на мочето

Отговори
0 0

още

10.09.2014 | 19:18

Дайте имената на бизнесмените и адвокатката.Иначе момчето си е балъче-вижте му очичките колко са воднисти.

Отговори
0 0

ангелче

10.09.2014 | 15:34

Ум умува,ум царува,ум патки пасе ......

Отговори
0 0

пловдивчанин

10.09.2014 | 11:53

Не сте пояснили, че 22-годишният Милен Паунчев е осиновен от починалия Живко и починалата 20 дни след него Величка.\n За Живко и Величка това осиновено дете е от вторите им бракове. \n А пък Величка живееше с първият си съпруг, който отдавна е покойник в Центъра на Пловдив до хотел Тримонциум, ул.Капитан Райчо 36, ет.2 , където след смъртта му живееше с втория си съпруг Живко. \nТъй като първият съпруг на Величка също беше осиновен и единствен на осиновителите си, Величка наследи всичко чрез него. \nТърсете като съучастници на измамниците в схемата, ако иде реч за измама сред лишени от наследство роднини по линия на първия и втори съпрузи на Величка, ако наистина има опит за грандиозна имотна измама, възможно е!!!\nДаже може да се окаже, че е имало убийство на Живко , Величка или на двамата. \nЕдинствено Милен Паунчев може да подреди бъзела, но със сериозната помощ на разследващи.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?