Следвайте ни

Бавят разследването срещу пловдивските превозвачи

viber icon

Преди два месеца и половина служители на „Икономическа полиция“ и ДАНС нахлуха изненадващо в офисите на шест пловдивски превозвачи. Извършиха обиски и иззеха купища документи. 

Причината – подозрения за извършени данъчни престъпления във връзка с транспортни услуги в Пловдив и Асеновград, както и законността и контрола на отпуснатите субсидии от страна на общинските администрации в двата града.  

Основна мишена на разследващите са фирмите за превози на Веселин Дошков – „Хеброс бус“ АД, Петко Ангелов - „Автобусни превози Пловдив” ЕООД и на Димитър Чолаков - “Автотранс 2000” ООД.

Под ударите на проверките попадат също „КЗТ – Златанови“, „Меритранс“ и „Пълдин бус“ ЕООД.

Първоначалният срок за разследването бе два месеца. Тъй като изтекоха, се обърнахме към прокуратурата, за да разберем докъде стигна разследването на превозвачите. 

От държавното обвинение заявиха за „Марица“, че разследването все още продължава. Не са готови и се очавакт доклади от ДАНС и „Икономическа полиция“ по случая. Чак тогава, на базата на предоставената информация от проверката за нарушения, от прокуратурата ще преценят какви действия да предприемат.  

Припомняме, че Окръжната прокуратура в Пловдив търси и виновниците за провала на Транспортния проект.  Има образувано досъдебно производство за безстопанственост във връзка с изпълнение на договор за изграждане, внедряване и поддръжка на Системата за управление на градския транспорт. 

За гафовете и платените на вятъра пари по договора с испанската фирма "Индра системас" "Марица" писа многократно.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Казах

Казах

10.11.2020 | 12:42

Пак някой най-отгоре е решил да замажат истината! Тя сигурно е убийствена и не желаят сега в този момент или няколко месеца преди изборите истината да излезе на яве! Тогава лицето ИБТ и всички които са участвали в този десетки милионен грабеж от парите на пловдивчани ше трябва да се разделят с цялото си имущество натрупано от кражбите и да се разделят за дълго със свободното си и луксозно живуркане!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?