Следвайте ни

Бащата от фамилията Ябанджъ, изпрала 700 бона с маратонки менте, пробва да излезе от ареста

viber icon

Неджатин Ябанджъ, който бе арестуван в края на януари със съпругата си и сина му за организиране на схема за пране чрез продажба на маратонки менте, си пробва късмета в съда. Адвокатът му предявил жалба срещи мярката „задържане под стража“ и поискал да се вземе по-лека. Магистратите обаче бяха категорични, че доказателствата за участието му  в престъпната схема са повече от красноречиви.  Така Неджатин остава в ареста, а решението е оконачателно. 

Припомням, че при спецакция на полицията и прокуратурата в края на януари бе ударен нелегален склад за обувки менте с марката "Адидас" и "Найк". В ареста попаднаха 10 души.  

Обвинения бяха повдигнати на членовете на фамилията Ябанджъ – братята Рамзи и Исмаил, както и техните родители Неджатин и Сабре. Те продавали фалшивите обувки онлайн през 7 платформи, като са изкарали и изпрали над 700 000 лв. С парите са построени ритуален дом и четиретажна кооперация без никакви документи. Исмаил бе обявен за общодържавно издирване. 

В началото на февруари съдът пусна под парична гаранция майката Сабре, Неджатин и Рамзи остават в ареста.    До 20 000 лв. дневен оборот докарвали сайтовете за обувки-менте, собственост на двамата братя, обяви на брифинг тогава директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев, който сега е в болнични, по повод разкритата схема.                                          

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?