Следвайте ни

Баща на ученичка осъди барманка заради половин шише уиски на екс

viber icon

Момиче се озова в токсикологията в Пловдив, след като си купи бутилка уиски от ресторант и се напи до несвяст, научи „Марица“. Родителите й подали жалба срещу барманката в прокуратурата и полицията, тъй като дъщеря им е непълнолетна и законът не позволява възможността да си купи алкохол. Бил съставен акт от 2000 лева на служителката в заведението. Тя обжалвала, но завчера Районният съд в Пловдив потвърди санкцията.

Случаят е от 12 юли м. г. в село Старо Железаре. Към 17 часа в центъра се събрала компания от 6 деца. Скоро към тях се присъединила и въпросната тийнейджърка. Тя предложила да купи бутилка уиски и да почерпи, но другите отказали. Въпреки това малката влязла в ресторанта и купила литър концентрат.

Хлапетата влезли в двора на детската градина, където седнали на стълбите и започнали да пият. Момчетата - бира, а момичето на няколко пъти си сипало уиски и го изпила на екс. Приятелите й предупредили тийнейджърката, че ще й стане лошо, но тя отговорила, че всеки път пие по този начин и не е имала проблеми.  

Малко по-късно момичето изпило повече от половината от бутилката с уиски, прилошало му и паднало на земята. Компанията изпаднала в ужас. Едно от момчетата взело телефона й и се обадило на баща й. След като я взел и я закарал вкъщи, дъщеря му все още не се  чувствала добре. После се обадил на тел. 112 и детето било откарано в Клиниката по педиатрия, където медиците установили алкохолно натравяне.

Ядосаният баща намерил барманката, която му обяснила, че си вършела работата и не можела да отговаря какво правят чуждите деца. Тогава той потърсил възмездие чрез съда, за да не допусне драмата да се повтори.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Николай Колев

Николай Колев

25.07.2021 | 13:43

Селската кръчма дори на изборния ден на 11 юли 2021г. продава свободно алкохол,като това е заснето ат журналистката на БНР Пловдив. Ето и линк: https://youtu.be/Yo1IlJ8V8Q8

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?