Следвайте ни

Баща към сина си в Пловдив: Боклук мръсен, ще ти изкъртя зъбите!

Съдът забрани на бащата да доближава сина си в рамките на година, заради упражнено насилие

viber icon

Окръжният съд в Пловдив забрани на баща да доближава сина си и даде разпореждане за издаване на заповед за защита. Причината е, че родителят упражнявал физическо, психическо и емоционално насилие над детето си. 

Чашата преляла на 2 декември миналата година. Около 22.00 часа бащата се прибрал пиян, влязъл в къщата, която делял със сина си и снаха му,  и още от входната врата започнал да крещи в лицето на детето си „Боклук мръсен, ще ти изкъртя зъбите, какво правиш още вкъщи“, „Нали знаеш, че мога да те пребия по всяко време и нищо не можеш да ми направиш..“, „Ще те утрепя и ще те излежа..“,като скочил срещу него и яростно го бутнал с голяма сила в областта на гърдите. Синът направил няколко крачки назад и паднал на земята, като в този момент се намесил бащата на съпругата му. Агресорът обидил и двамата. Освен това при намесата на съпругата, която била в другата стая с децата, й отговорил, че си е вкъщи и ще прави каквото си иска. 

Жертвата и баща му  живеели в едно жилище, представляващо двуетажна къща с двор. Синът и съпругата му имат две деца – на 5 години и на 5 месеца, и ползват две стаи от първия жилищен етаж, тъй като вторият не е оправен и е негоден за живеене. След като започнал да се среща с жена,  бащата не ходил на работа, а по цял ден обикалял кръчмите с нея, по цели нощи не се прибирал, а когато си бил вкъщи постоянно се заканвал, че щял да го изгони от този дом и да живеят там с новата му изгора. Всеки път когато някой му се противопоставял, започвал да отправя ругатни, псувни и понякога употребявал физическо насилие. Съжителството между сина и бащата станало нетърпимо, а последният инцидент прунудил жертвата да потърси правата си по съдебен ред.


От своя страна бащата твърди, че повече от година и половина не може свободно да обитава дома си, като синът му и жената, с която живее го тормозят психически.
 
Районен съд - Пловдив е приел, че установената по делото чрез разпита на свидетелите агресия, изразяващо се в обидни думи към сина,  действително засяга човешкото достойнство, но в конкретния случай тя е продиктуван от поведението и на двете страни по делото, като е провокирана от имотен спор. Поради това не може да се установи, че спрямо молителя са извършени сочените актове на психическо и емоционално насилие. 

На свое заседание Окръжният съд, обаче, забрани на бащата да посещава жилището, местоработата и местата за социални контакти и отдих на сина си за срок от една година. Магистратите постановиха да се издаде заповед за защита на жертвата, в която да се впише, че при неизпълнение на същата нарушителят ще бъде задържан от органите на МВР и ще бъдат уведомени органите на Прокуратурата.

Освен това, бащата е с наложена глоба от 200 лв.  и ще трябва да поеме разноски за адвокатско възнаграждение на стойност 500 лв. 

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.         

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ффф

ффф

10.07.2020 | 17:39

Малииииии.Асан ногу лют бре

Отговори
3 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?