49

Бързо правосъдие: 2 години затвор за джигита от насрещното на АМ "Тракия"

Присъда от 2 години затвор при първоначален строг режим спазари 39-годишният шофьор Десислав Георгиев, който бе спипан да шпори в насрещното на АМ "Тракия", предаде репортер на "Марица". Джигитът успя да сключи споразумение от прокуратурата, а съдът го одобри.

Наказанието включва още глоба в размер на 1000 лв., както и забрана да сяда зад волана 4 години.

Екшънът се разигра около 8 часа в сряда сутринта.  Колата на Георгиев се движела по аварийната лента на платното за движение към София, но в посока Бургас. След бърза координация между екипите и незабавна реакция от служители на Жандармерията, возилото било спряно в района на пътен възел "Цалапица".

Последвала проба на 39-годишния шофьор, при която дрегерът за алкохол отчел 1,53 промила. В обясненията си мъжът посочил, че се е объркал при включване на аутобана от територията на полицията в Пазарджик. С полицейска заповед той бе задържан в районното в Стамболийски и срещу него бе започнато бързо производство.

Допълнителна справка в информационната система показала, че в периода 2006 – 2021 г. той е изтърпял 4 присъди – една за предизвикана катастрофа с причинени телесни повреди и други три за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила. За други нарушения са му били връчени и 10 акта и 2 глоби с фиш. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

01.04.2023 | 16:28

ЩОМ СИ СТИГНАЛ ДО СЪДА ЗНАЧИ ТРЯБВА ДА СИ НОСИШ И ОТГОВОРНОСТИТЕ ЛИЦЕ В ЛИЦЕСЪС ЗАКОНА ТОВА ДА МИ ССЕ НАВЕЖДАТ С КАЧУЛКИ С ЯКЕТА КАТО ЛУДИ НЕ.....ИЗПРАВЯШ СЕ И СИ НОСИШ ПОСЛЕДСТВИЯТА...СКЛЮЧИЛСПОРАЗУМЕНИЕ ПРИЗНАЛ СИ ВИНАТА ЩЕ МИ СЕ КРИЕ КАТО ШЕБЕК.

Отговори
2 0
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

01.04.2023 | 16:26

МОЛЯ НАЙ НАСТОЯТЕЛНО ДА СЕ ЗАБРАНИ ВЛИЗАНЕТО В СЪДА С КАЧУЛКИ И ЯКЕТА НА ГЛАВАТА.....ВЛИЗА В ПРИЛИЧЕН ВИД С РЪЦЕ НА ГЪРБА И ИЗПРАВЕНА ГЛАВА.... ТЕЗИ ПОЗИ НА ШЕБЕЦИ ДА СЕ ЗБРАНЯТ....................... ИНАЧЕ ТОЯ КОГАТО ДА ГО СПРЕШ И ДА ГО НАБИЕШ ВСЕ СИ ЗАКЪСНЯЛ....

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?