2374

Бърза писта към съда за пияни и друсани шофьори

Шофьорите, седнали зад волана под влиянието на алкохол или наркотици, ще заминават към съда по бързата процедура.

В Районна прокуратура - Пловдив е създадена необходимата организация наказателните производства по тези дела да приключват в максимално кратки срокове, увери в интервю за "Марица" районният прокурор Чавдар Грошев.

Провеждането на бързо производство означава, че разследването по тези дела приключва в седемдневен срок, а в много случаи и за по-кратко време. Така максимално се скъсява периодът от извършване на деянието до получаване на съответното наказание, отговарящо на обществената му опасност.

Средно по 900 водачи на година в Пловдив и региона получават обвинение за шофиране в неадекватно състояние, съобщи още прокурор Грошев. По толкова са били нарушителите през 2020 и 2021 година. От началото на 2022-ра на съд са предадени над 300 нарушители.

Според закона седналите зад волана с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред, както и след употреба на наркотици, се наказват с лишаване от свобода и глоба, като затворът не може да се заменя с друг вид наказание.

Очакавайте подробности!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Филибелия

Филибелия

20.06.2022 | 15:10

В една хубава държава-Швеция,проблема е решен с 24 часово работно време на СЪДИЯ,ПРОКУРОР И АДВОКАТ. Всичко се решава на момента и наглия алкохолизиран или дрогиран водач е в затвора с ефективна присъда и досие/ако няма такова до сега/. ПРОСТО ПРИЛОЖЕТЕ СЪЩАТА ПРАКТИКА!

Отговори
1 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?