Следвайте ни

Банкомат закова крадци, посегнали на студентка в Пловдив

viber icon

22-годишна студентка преживяла кошмар посред бял ден в Пловдив, научи „Марица“. Тя била ограбена в квартал „Смирненски“, като се простила с портмонето си и наличните в него пари и банкова карта. 

Крадците – жена и момиче, обаче, били заловени твърде бързо, благодарение на видеонаблюдението на банкомат, от който те се опитали да изтеглят пари. 

Кражбата станала на 18 април 2018-а. Апашите отмъкнали незабелязано коженото портмоне и се оттеглили в неизвестна посока. Малко след това студентката разбрала за липсата, подала сигнал в полицията, обадила се и на банката, за да блокира картата. 

Междувременно, обаче, крадците в рокли се пробвали да изтеглят пари от банкомат на „Пещерско шосе“, до пощата.  Направили опит да вземат 50 лв., но нямало толкова. Проверили баланса и установили, че са налични малко над 20 лв. Изтеглили ги, но камерите ги запечатали. 

От банката проследили откъде е теглено преди картата да бъде блокирана и така стигнали до крадците. 

Жената и момичето били изправени пред съда, но защитниците им успели да се споразумеят с прокуратурата. На свое заседание в петък Районният съд в Пловдив одобро споразумението, според което апашите в рокли са осъдени условно – шест месеца затвор с три години изпитателен срок. 

Определението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?