Следвайте ни

Бандит с 11 присъди обра строителен хипермаркет в Пловдив

viber icon

Пловдивчанин с 11 присъди ограби строителен хипермаркет в кв. „Кючук Париж“ и три строежа в различни райони на града, научи „Марица“. Дръзките кражби са извършени в периода на месеците май-юни миналата година, а преди ден апашът се сдобил с присъда. 

Първата му мишена била последното му работно място –  склада на строителен хипермаркет на ул. „Братя Бъкстон“.  Около обяд на 30 май крадецът обикалял с велосипеда си, като целта му била да намери стари железа и да изкара някой лев, предавайки ги за вторични суровини. 


В един момент той се сетил за складовата база на хипермаркета и че там има различни материали и които можело да открадне. Стигнал до мястото, огледал отвън и се уверил, че няма никой. С помощта на клещи прерязал мрежата на оградата и се шмугнал. Свалил акумулаторите на два ТИР-а. Натоварил ги на касетката, монтирана на колелото и ги предал за 88 лв. на вторични суровини. 


В началото на юни пловдивчанинът направил втория си удар. Обикалял с велосипеда си в района на Гребната база. Вниманието му било привлечено от строе на ул. „Парк отдих и култура“.  Огледал се, видял, че е пусто и проникнал във фургон, където работниците  си съхранявали инструментите. Взел къртач и метални шило, които дал на заложна къща. 

Третият удар на апаша бил в „Кършияка“, отново на строителна площадка. По това време там се полагали кабелите за ел.инсталацията за осветлението и за захранване на асансьора, който щял да бъде монтиран на сградата. Преди крадецът е работил по обекта и му било известно, че там има много кабели, които много лесно могат да бъдат отрязани и взети за да ги предаде за скрап. Свил общо към 600 метра кабел. 

На 27 юни решил отново да посети склада на строителния хипермаркет за още плячка. Свил други два акумулатор, но този път бил забелязан от негови бивши колеги. От страх апашът побягнал, като дори зарязал колелото си. 

На следващия ден посегнал пък на строеж на ул. „Лозенград“.  Там свил кабел с дължина 260 метра, които навил на кълбо и пъхнал в чувал. Когато се прибрал, изгорил кабелите и получената от тях медна скрап предал на пункта за изкупуване на черни и цветни метали за 50 лв. 

След като били подадени сигнали за кражбите, полицаите много бързо влезли в следите на ловкия апаш. За това помогнали и записи от видеокамери. Пловдивчанинът бил изправен пред съда преди ден. Признал вината си и делото протекло по съкратената процедура. Станало ясно, че има 11 дела зад  гърба си, все за кражби. Магистратите му дали 2 години затвор, при първоначален строг режим. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?