Следвайте ни

Бандата трафиканти превеждала бежанци от Кабул

Всяка седмица са превеждани групи от хора от по 30-40 лица от Турция през България до Сърбия. Там са посрещани от каналджии, които са ги транспортирали до Западна Европа. Касае се главно за лица, ненавършили 16 години, без документи, но има случаи на транспортиране на цели семейства.

Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата. Мигрантите са превеждани през т. нар. зелени граници - гъсти, гористи местности, по изключително опасен за живота на миграните начин.

Каналът е започвал от Кабул, Афганистан. Ръководен е от лице, което набирало мигрантите от Афганистан и ги прекарвало към Турция. Там са посрещани от друго лице, което ги транспортирало през Марица към България. За транспортирането у нас били оборудвани специални бусове, като ги настанявали в квартири в кварталите Орландовци и Факултета Лицата са престоявали от 1-2 дни в България с цел да не бъдат заподозрени и да не се харчат пари по издръжката им. След това са транспортирани към Сърбия и Западна Европа. Тарифата е била по 8-10 000 евро на човек. Заплащането се извършавано през метода „Хавала“. Сред членовете на канала има 2 българи, 1 афганистанец, 1 сириец и 1 иракчанин. Част от членовете, които са свързани с организираната престъпна група са били женени за българки. Вчера при проведената акция в София, Ямбол и Бургас са открити парични средства, наркотични вещества и тефтери с имена на длъжници. Част от обвиняемите пък имали бизнес у нас, като са извършвали търговска дейност. blitz.bg

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?