Следвайте ни

Авторът на бруталния побой в пловдивска фирма се отървал с глоба

viber icon

Бившият служител на "Томика-Метал" АД, който преби зверски портиера на фирмата и за малко не го уби, се разминал само с глоба. Това става ясно от решение на Районния съд в Пловдив от 14 май. 

В него пише, че 56-годишният Г.К. се признава за виновен, че на 20 януари тази година е причинил на портиера разстройство на здравето по хулигански подбуди -две разкъсно-контузни рани на лицетоп и една на горната устна, също разклащане на зъбите, което наложило поставяне на шина. 

Магистратите са решили да го освободят от наказателна отговорност като му наложат глоба в размер на 1500 лв., като побойникът трябва да поеме и съдебните разноски.  

Решението не е било нито обжалвано от виновния, нито протестирано от държавното обвинение. 

Нападението бе осъществено в офиса на фирма "Томика-Метал" АД между 19.30 и 19.45 на 20 януари тази година.  От видеозапис се вижда как мъж влиза и нанася брутален побой над 64-годишния портиер. Оказа се, че нападателят е бивш служител на компанията, уволнен през 2015 година за алкохолизъм. 

По случая районната прокуратура образува досъдебно производство.  56-годишният нападател, заснет на видеокамерите, бе арестуван още същия ден. Прекара 4 денонощия в ареста, след което бе освободен с мярка "подписка", тъй като е с чисто минало. 

Делото е изпратено на съда от държавното обвинение, а решението на магистратите е станало факт преди близо 3 седмици. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Пловдив

Пловдив

04.06.2021 | 17:25

Няма значение кой е цигане и кой не е. Всички трябва да бъдат мерени с еднакъв аршин - и бияча тук и педера пребил Митко.

Отговори
1 0
jjj

jjj

04.06.2021 | 14:49

А цига.нето - Митко - чорапа иска 10 000 лева!! Щом пребитите са българи съда дава само глоба, но ако са цига.ни - 10 000 лева или затвор!! Геноцид спрямо българите в България!! - това е Булгаристан!!

Отговори
8 2
Дощ

Дощ

04.06.2021 | 15:43

Анджик

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?