46

Асеновградчанка отърва глоба за превишена скорост, полицията няма снимки

Асеновградчанка с мерцедес се измъкна от глоба за превишена скорост. Тя била хваната в нарушение на бул. „България“ в града. Там действа общото ограничение на скоростта от 50 км/ч, като полицейската камера отчела, че тя се движи с 67 км/ч. Последвало издаване на електронен фиш и налагане на административно наказание - глоба в размер на 50 лв.

Дамата останала недоволна от санкцията и обжалвала пред съда. Било установено, че в конкретния случай е налице коректно попълнен протокол, но липсва снимков материал. Задължение на полицията е да окомплектова и изпрати административно-наказателната преписка, към нея да се прикрепят снимки на заснетото нарушение.

"Липсата на снимков материал от една страна компрометира цялата процедура по установяването на нарушението, тъй като то се установява именно чрез автоматичното му заснемане и от друга води до извод, че нарушението не е надлежно установено и извършването му не е доказано по несъмнен начин, поради което е и налице самостоятелно и достатъчно основание за отмяна на атакувания електронен фиш", се казва в мотивите на съда.  Така глобата пада, а МВР ще трябва да плати разноските по делото. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?