Следвайте ни

Арменска вендета срещу гард в Пловдив! На ход е Темида

viber icon

Арменец простреля пловдивски охранител, който не го допуснал да влезе в известна дискотека заедно с аверите му. Гардът е оцелял по чудо, а стрелецът е задържан.

В понеделник арменецът Сергей Харутюнян отново се изправя пред Окръжния съд в Пловдив. Мъжът е обвинен, че на 29 юли 2018 г. че е направил опит умишлено да убие охранителя Атанас Карастойков, като го е прострелял на ул. „Сидер войвода“ в Кършияка.

Харутюнян е обвинен още за незаконно държане на огнестрелно оръжие – пистолет калибър 7,65х17 мм и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 4 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение. Арменецът ще отговаря пред закона и за това, че същия ден е повредил задна лява гума марка „Континентал“ и заден ляв калник на лек автомобил „Мерцедес“ което е причинил щети в размер на 657,26 лв.   

Делото срещу Сергей Харутюнян беше насрочено разглеждане на 27 и 29 май, но се отложи заради необходимостта от разпити на свидетели и събиране на още доказателства.

Историята на арменската вендета започва още през юли 2018 година. Тогава Сергей пристигнал пред голяма дискотека в Пловдив с шумна компания. Сред тях бил и другият замесен в екшъна – Артур Осинян. Мощния си джип „Рейндж Роувър“ Сергей паркирал буквално пред входа.

По данни на прокуратурата, охранителите на клуба, сред които бил и пострадалият Атанас Карастойков, не допуснали арменците до заведението. Атанас помолил Сергей да премести автомобила, защото блокирал пътя на другите коли към паркинга. Обвиняемият му отвърнал, че ще прави, каквото си иска и да не му нарежда. Пострадалият обяснил какъв е редът, но Сергей започнал да се държи агресивно, търсейки конфронтация.

Стигнало се до спречкване между арменците, които започнали да хвърлят камъни, и охранителите. В мелето била счупена челюстта на Артур. Последвало изнудване по телефона на гарда и собственика на заведението като арменците поискали като обезщетение да им бъдат платени 40 000 евро. Тъй като номерът не минал, арменците минали на режим „вендета“.

Стрелбата срещу гарда Атанас Карастойков става в неделята на 29 юли 2018 г.  около 7,30 ч, когато охранителят слизал от колата си и се прибирал. Пострадалият бе откаран в болница. Състоянието му не беше тежко и той бе изписан същата вечер.

По-късно случаят беше разнищен от криминалистите и стрелецът беше задържан от полицията.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Драган Недраганов

Драган Недраганов

28.06.2020 | 13:30

Типично поведение на човек от Кавказ, на когото органа е малък, и мислено го удължава с огнестрелно оръжие

Отговори
6 6
Българин

Българин

28.06.2020 | 12:25

Голямо заглавие, голямо нещо.

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?