46

Арестуваният Макан: Искам във Великобритания!

Окръжният съд взе решение Макан да бъде задържан под стража. 

Задържаният в Пловдив за трафик на наркотици Бенджамин Макан изяви желанието си пред съда да бъде екстрадиран максимално бързо в Обединеното кралство и да бъде съден там. Думите му бяха предадени чрез неговия адвокат и назначения преводач. Защитникът на Макан Илиян Василев посочи, че каквото и решение да вземе съда по искането на прокуратурата за постоянен арест, то няма да бъде обжалвано.

Адвокатът посочи, че клиентът му изразява уважение към българското правосъдие и иска да съдейства максимално, за да бъде върнат максимално бързо на Острова. 

Представителят на прокуратурата посочи, че в Обединеното кралство за престъплението, в което Макан е обвинен, се предвижда наказание доживотен затвор. Изтъкна, че при ареста му в Пловдив чужденецът представил чужда лична карта, в апартамента е намерена и друга такава.

"Има опасност от укриване при по-лека мярка. Единствената адекватна мярка се явява именно задържане под стража", изтъкна прокурорът.

Поканен за последни думи, Макан каза само, че се извинява за причинения заради него дискомфорт на съда и съдебния състав. 

На 21 юни ще се гледа делото за екстрадиция на Макан. Днес се разгледа  каква да бъде мярката му по време на престоя му в България. 

Ако случайно Макан размисли и промени решението си за обжалване на мярката, то искането ще се разгледа на 23 юни.  
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
След някой друг месец:

След някой друг месец:

16.06.2022 | 16:46

Арестувания П*тков искам в канадъъъ

Отговори
4 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?