Арестуваната шефка оглави Басейнова след скандал за подкуп

Инж. Цветелина Кънева бе назначена за директор на Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ (БДИБР) в края на април 2018 г.  Тя беше официално представена пред своите служители от зам.-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова, която използва случая, за да очертае дългосрочните задачи и оперативните проблеми, по които е необходимо да се фокусират усилията на администрацията от екоинституцията.
 
„Връщам се у дома си. Темите през годините не са се променили и разчитам на всички вас, за да постигаме поставените задачи заедно“, обърна се към експертите на дирекцията инж. Кънева, която е бивш служител на институцията.
 
Инж. Кънева е завършила Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас, специалност „Технология на водата“. До май 2011 година е работила като експерт в дирекция „Контрол“ в БДИБР, а след това като инспектор по контрол на храните в Областна дирекция по безопастност на храните – Пловдив.

Според запознати Кънева е съпруга на общинския съветник от Община "Марица" Фарид Джамал Абдо. 

Преди нея  поста заемаше бившият шеф на ВиК-Пловдив инж. Георги Семерджиев. Името му нашумя, след като лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че пуска сигнал в прокуратурата за рекет на Семерджиев от страна на ВМРО. В сигнала се цитираше доклад от самия бивш директор до Нено Димов. В него бяха посочени поименно депутатът от Пловдив Александър Сиди и общинският съветник и областен лидер на ВМРО в Пловдив Стефан Послийски, които според Семерджиев са поискали подкуп от 10 000 лв., за да бъде оставен на поста. Сиди нарече обвиненията лъжа и заяви, че ще го съди за клевета. 

 

До 2015 година Басейнова дирекция се оглавяваше от инж. Никола Кърнолски. На два пъти и от инж. Атанаска Тунтова, която зае поста през март 2010 година и остана до 2013 г. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
гербопитеците и кумнизините  - се едни дренки

гербопитеците и кумнизините - се едни дренки

24.02.2020 | 15:37

навързани милиционерски говна с лайняни въжета

Отговори
2 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?