Следвайте ни

Арестуваха пловдивчанин за сексуални извращения с деца до 12 години

viber icon

Двама мъже се озоваха в ареста за съхраняване и споделяне в мрежата на сексуални извращения с деца до 12 години. 

Спецакцията срещу онлайн сексуалната експлоатация е проведена през миналата седмица на територията на Пловдив и София от служители на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП-МВР, съвместно с прокурори от Районна прокуратура - Пловдив и Софийската районна прокуратура. 

Извършени са арести на двама мъже, които според събраните до момента данни са съхранявали и споделяли в интернет пространството материали, съдържащи сцени на сексуално насилие на деца. 

В хода на операциите са претърсени обитаваните от задържаните адреси, където киберполицаите са установили на компютрите им огромни колекции от видео файлове и  изображения, съдържащи сексуални извращения с деца на възраст до 12 години.

По случаите са образувани досъдебни производства и работата по тях продължава.

Служителите на отдел „Киберпрестъпност“ отбелязват, че от началото на извънредното положение през месец май 2020-а зачестяват опитите на педофили за контакт с непълнолетни и малолетни. 

Именно затова експертите апелират родителите да се отнасят с особено внимание и да бъдат бдителни докато децата им ползват социалните мрежи и сърфират в интернет.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?