49

Арестуваха 9 души заради дрога за 72 бона

Девет души - осем мъже и една жена са арестувани за разпространение на дрога в Пловдивско. Те са на възраст между 23 и 50 години, а наркотиците  - 12 килограма на стойност 72 000 лв. 

Двама от тях са извършили деянието в условията на опасен рецидив. Други двама, сред които и жената, са и с повдигнато обвинение за престъпление, извършено на територията на град Враца, представляващо отглеждане на растения от рода на конопа /марихуана/ в нарушение на закона, съобщиха за "Марица" от прокуратурата. 

По делото е установено, че от януари до март тази година, на територията на Стамболийски, Сопот и Пловдив, единият от обвиняемите е разпространявал различни видове и сортове марихуана на едро и на дребно. С наркотичното вещество той се е снабдявал от други обвиняеми, които го отглеждали на територията на вилна зона в област Враца.

При проведени оперативно-издирвателни мероприятия под надзора на Окръжната прокуратура, съвместно с полицията и ГДБОП, е било установено, че на 28 март се очаквала поредната доставка от Враца, като след получаването й е трябвало да бъде разпространение на територията на горепосочените населени места.

По делото са извършени процесуално-следствени действия, сред които и 22 претърсвания и изземвания в обитавани и ползвани от обвиняемите лица жилища и превозни средства. Там са били намерени и иззети различни количества от наркотичното вещество - марихуана, както и малко количество амфетамин.

Прокуратурата е внесла искане в съда  за мярка за неотклонение „задържане на стража“ спрямо петима от обвиняемите. На останалите четирима е определена „гаранция“ в размер от 3000 до 10 000 лева. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?