71

Арести при спецакцията в Пловдив, над 100 глобени на пътя

Спецакцията в пловдивските махали продължава с пълна сила. Засиленото полицейско присъствие е в кварталите „Шекер махала”, „Арман махала” и „Столипиново”, а действията на служителите от Трето и Шесто РУ управления се подпомагат от екипи на сектор „Специализирани полицейски сили”. Допълнително участват и представители на Агенция „Митници”, Областна дирекция по безопасност на храните, Комисия за защита на потребителите.

Акцията цели пресичане на всички видове престъпления, включително и свързани с политическите права на гражданите. Контролът обхваща незаконното притежание и разпространение на наркотични вещества, акцизни стоки и артикули на защитени търговски марки; спазване на изискванията за придобиване и съхранение на огнестрелно оръжие; търговия с черни и цветни метали; лихварска дейност.

Работи се и по отношение на придобита информация за извършени кражби, грабежи и други закононарушения. Активно се проверява вероятността за купуване и продаване на гласове на предстоящите избори. Засилени проверки се извършват и по линия на пътната безопасност.

До 12 часа в двете паралелни операции общо са проверени близо 200 превозни средства и 240 души. Около 100 са случаите на взето административно отношение от страна на служителите на реда по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските лични документи, Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането.

В квартал „Столипиново” е извършена инспекция на общо 15 магазина и заложни къщи. В три от обектите са установени нередности, за които служителите от Агенция „Митници”, ОДБХ и КЗП са съставили констативни протоколи.

В Трето РУ са задържани двама жители на Шекер махала за незаконно съхранение на контрабандни цигари. По случая е образувано бързо производство, иззети са 6600 къса. Проверка за същото престъпление е започната срещу друг мъж от квартала, укрил в автомобила си известно количество от нелегалната стока.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Един от милета

Един от милета

24.03.2023 | 16:15

Да проверят магазина за злато на Шенко Баздъров .Да покаже документи за произхода на златото за обротите и за данъците които плаща.Стига сте ги оставяли тези златари в Столипиново да правят каквото си искат.

Отговори
4 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?