Следвайте ни

Арест за пловдивски онлайн търговец, ето причината СНИМКИ

viber icon

Млад предприемач задържаха служители на "Икономическа полиция" в Пловдив.

Мъжът, който има 2 фирми за онлайн продажби, генерирал печалби, но не внасял данъци в хазната.Служители на отдел „Икономическа полиция“са извършили щателна проверка на две дружества, регистрирани от 28-годишния пловдивчанин. Чрез онлайн платформа младият предприемач продавал GPS системи, а пратките до купувачите изпращал чрез куриерска фирма. В хода на проверка е установено, че само за периода 2018-2019 г дружествата са избегнали установяването и плащането на данъчни задължения в размер на близо 900 000 лв.

Проверени са два адреса на територията на квартал "Коматево", а в помещение, обособено като гаражна клетка, се осъществявала нерегламентираната сервизно-ремонтна дейност на продаваните навигационни системи.От адресите са иззети компютърни конфигурации и мобилни устройства, спомогнали за осъществяването на престъпната дейност. В гаража са открити множество електронни компоненти и резервни части за навигационни системи. Разпитани са свидетели- служители във фирмите и собственик на ползваната куриерска фирма, които са разпознали мъжа и са посочили, че именно той ги е ангажирал с бизнеса си.

Младият мъж е задържан в полицейския арест за срок от 24 часа, а работата по документиране на случая ще продължи с повдигане на обвинение.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?