Следвайте ни

Арест в Пловдив! Гринго обра бившата си фирма СНИМКИ

viber icon

Изпечен апаш беше заловен днес по обяд в пловдивския квартал „Столипиново“, научи „Марица“. 20-годишният Георги Иванов, по прякор Гринго, бил спипан от криминалистите на Шесто районно управление, след двоен удар във фирмата, в която работел доскоро.

Според първоначалните данни крадецът успял да проникне две последователни вечери в склад за авточасти в базата „Нордикс“ на бул. „Шести септември“. Път до заключените помещения на фирма "Гаффар" Гринго си осигурил, като издрапал до покрива и разместил една от ламарините под него. Това станало в неделя около 22 ч. вечерта.

След като влязъл вътре, той отворил шкафа, в който знаел, че стоят оборотните пари. В него обаче открил едва 150 лева, част от които на монети. За да не излезе валат, на тръгване взел със себе си още мобилен телефон „Леново“ и служебен лаптоп НР.

Явно обаче младият мъж не останал доволен от плячката, защото се върнал на местопрестъплението и в понеделник през нощта. Отново влязъл през разместената ламарина, като този път успял да докопа още един лаптоп, както и фотоапарат „Канон“.

Междувременно обаче ченгетата от Шесто РУП влезли в дирите на крадеца и успели да го задържат в дома му само няколко часа след престъплението. В момента той е в участъка и криминалистите го разпитват. Макар че твърди, че не говори добре български, Гринго вече си е признал къде е оставил задигнатата стока.

Въпреки че е само на 20 години, Георги Иванов е стар познайник на полицията с още няколко криминални регистрации. В махалата край ул. „Ландос“ той е известен освен като Гринго и с прякорите си Бен и Мехмед.

Костадин Аршинков

Костадин Аршинков

Зам. главен редактор

Костадин Аршинков е завършил Руска и Българска филология. Бил е репортер в „Пловдивски новини“, завеждащ екип „Кореспонденти“ в „Стандарт“ и зам. гл. редактор в „Новият глас“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Стига бе!

Стига бе!

23.06.2020 | 17:12

Mangal story! Да беше опънал щерката или жената на собственика! Дръвник! Щяха да му пращат колети в панделата!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?