Следвайте ни

Аплодират д-р Иван Димитров пред съда в Пловдив

viber icon

Бурна подкрепа с аплодисменти посрещна пред съда д-р Иван Димитров, гръмнал Жоро Джевизов – Плъха през март 2018 година.

След едно отлагане в края на юни, заради отсъствие на медика, единият от адвокатите му, както и на жената на Плъха, днес в Окръжният съд делото се гледа отново.

До рестарт се стигна след като Апелативният съд в Пловдив отмени изцяло оправдателната присъда спрямо Димитров и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, от стадия на разпоредителното заседание.

Докторът беше оправдан от Окръжния съд за това, че на 2 март 2018 година, при условията на превишаване пределите на неизбежна отбрана, е застрелял с незаконно притежавания си пистолет Плъха, който заварил да краде в гаража му малко след полунощ. Първоинстанционният съд осъди д-р Иван Димитров на 2 години лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок за държане на пистолет и боеприпаси, без да има надлежно разрешение за това.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Антилевак

Антилевак

23.07.2020 | 14:36

Докторът заслужава аплодисменти. Дератизацията е крайно необходима, важна и полезна за цялото общество процедура.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?