Следвайте ни

Апашите отвориха най-много работа на районното в Асеновград

viber icon

Извън границите на областния град първенството по брой престъпления държи Асеновград. Там посегателствата са 810, като са разкрити половината. За сравнение, през 2018-а престъпните прояви са 826 и са разкрити 46 на сто. Тук има скок и на детската престъпност, сочат данните от 2019 година, когато непълнолетните, пристъпили закона, са 31.

Високата престъпност предполага изключителното много работа за служителите там. През миналата година те са разкрили две умишлени убийства, 9 случая на нанасяне на средна телесна повреда, изнасилване, над 200 кражби, 17 измами, 64 случая на унищожаване или повреждане на имущество, 20 документни престъпления, 18 хулигански прояви, заловили са и 120 души да управляват пияни.

Най-малко са регистрираните престъпления на територията на полицейските управления в Първомай и Стамболийски, съответно 223 и 225. Най-добре пък се справят полицаите от Карлово, които са разкрили над 68% от всички 559 престъпни прояви през 2019-а.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?