49

Анка отрича да е убила осиновеното си дете, делото срещу нея прескочи в 2024 г.

42-годишната Анка, която е обвинена за умъртвяване на осиновеното й дете Севда на 1 г. 9 месеца, не признава вина. Това стана ясно на разпоредителното заседание по делото срещу нея, което се проведе малко по-рано днес. Двамата адвокати на пловдивчанката  - доайените Хари Харалампиев и Димитър Будаков настояха за прекратяване на производството и връщане на делото на прокуратурата. Причината - допуснати отстраними съществени процесуални нарушения. Съдът обаче не прие доводите им и отказа връщане на делото на държавното обвинение. Така процесът срещу Анка ще стартира по общия ред - с разпити на всички свидетели и вещи лица. 

Делото ще стартира по същество през следващата година. Свидетели и вещи лица са призовани за 10 януари, решиха магистратите от Окръжния съд в града под тепетата.

Анка осиновила детето през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Пловдив. Жената започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя установения си начин на живот, а детето й създавало дискомфорт.

Към 23 септември миналата година момичето с име Севда било на 1 г. и 9 месеца. На същата дата майката се ядосала няколко пъти, защото то се движело от стая в стая. Поради тази причина тя многократно го нахапала по тялото и го одрала с нокти, ударила го с ръка и по лицето. Установено е, че по-късно вечерта майката отново проявила агресия към дъщеря си, като я ударила с ръка в задната част на главата.  Детето получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. То било откарано в болница, като на 16 октомври, близо три седмици по-късно, починало. 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?