71

Анка крещяла на турски за помощ, тръгнала боса с детето в ръце

Секунди след инцидента Анка изпаднала в ужас. Викала като обезумяла, крещяла на турски за помощ, тичала е боса с детето на ръце. Това споделиха в съдебната зала защитниците на 42-годишната осиновителка, предаде репортер на "Марица". 

Адвокатите възроптаха срещу брифингите на прокуратурата и публикациите в медиите относно Анка и заявиха, че съвсем тенденциозно жената вече е осъдена. "От наличните доказателства не може да се направи извод, че тя е извършителка. Прокуратурата не коментира показанията на разпитаните свидетели. Те описват Анка като лице, което се грижи за детето и е осигурило изключително добри условия. Проверките на социалните не са констатирали, че по отношение на детето се упражнява по някакъв начин малтретиране. Не беше споменат и разпита на личния лекар на детето. При прегледите е било събличано и не е имало наранявания", посочиха защитниците.

По думите им тежките травми на детето са факт, но не ясно как точно са получени. "Факт е, че има ухапвания по детето. Майката е изпаднала в ужас, хапала го е, за да се опита да го събуди и да върне в съзнание. Не може да се изведе обосновано предположение за авторство. Има данни, че детето е паднало, наранило се е и е получило хематом. Има данни от свидетел, че е видял рана на главата на момиченцето и че е течала кръв. Трябва да се има предвид, че освен спалня, в стаята има шкафове, има ръбове", посочиха адвокатите в съдебната зала.

Те бяха категорични, че при по-лека мярка няма опаност Анка да се укрие. На изказването на прокуратурата, че това е напълно възможно, предвид, че има роднини в Германия, адвокатите отговориха, че тя трайно живее в България, има постоянен адрес, както и че близките й са починали. Това че има роднини в чужбина не може да се счита за причина, че тя ще избяга, смятат защитниците и посочихам че Анка се ползва с висок авторитет в квартала си. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Нящу за двойния аршин

Нящу за двойния аршин

28.09.2022 | 19:54

Абе Нящу ни въ интересува Пеевски дето крещи от Парламентарната група на ДПС и окраде бъдещето на хиляди и милиони Български деца Що така бе цървей чифутски

Отговори
4 1
Коментар

Коментар

28.09.2022 | 19:01

Крещяла на турски, това ли ви е проблемът! А иначе сигурно не е в ред тази жена. Но това е друго. Не се възползвайте да насаждате етническа омраза.

Отговори
3 0
Ко нящу е рекламата

Ко нящу е рекламата

28.09.2022 | 17:52

Браво на Анка Тя явно онова дето го рекламират от чифутската Мекица не го е лапала на дървен Горката тя Тъ Така Де

Отговори
2 2
пуста тояга

пуста тояга

28.09.2022 | 17:47

Да и свалят турските кюлоти. Па да вземат една вършина и бой, бой докато и насинят задника. Иначе няма как да изпита болката, която е причинила на детето. Другото е ясно. Българския съд ще я оправдае.

Отговори
12 2

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?