49

Ангел не е убиец! 50 души на протест пред съда в подкрепа на полицая от Милево

Около 50 души протестират пред Съдебната палата в Пловдив в подкрепа на полицая Ангел Георгиев от подучастъка в Садово, обвинен в убийство чрез побой, предаде репортер на "Марица". Присъстват неговите родители, сестра му, много близки, приятели и роднини както от село Милево, в което живее полицая, така и от съседните села Селци и Поповица. 

Хората настояват Апелативния съд, който ще гледа мярката за неотклонение на Ангел след минути, да го пуснат от ареста. 

Протестиращите са издигнали плакати с надписи "Ангел не е убиец", "Искаме истината" и "Свобода за Ангел". 

Родителите му носят и подписка, в която   500 души са се разписали в подкрепа на Ангел. Подписите са от жители на селата Милево, Селци и Поповица, които познават Ангел и вярват в неговата невинност. 

Родителите му заявиха пред медията ни, че вярват безпрекословно на сина си. По думите им, Ангел е искал само да предотврати кръвопролития и това е направил, не е убиец. 

Те се надяват магистратите да осъзнаят, че във вените на Ангел не тече кръв на престъпник. "Искаме да си дойде вкъщи", посочиха те с насълзени очи. Те са убедени, че убийците на Огнян от Милево са на свобода. 

Апелативният съд ще разгледа мярката в 10 часа. 


Очаквайте подробности! 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Гери Йорданова

Гери Йорданова

15.09.2022 | 09:53

Не познавам полицият , нито случая , но , ако е невинен , нека апелативният съд да го оневини и да.го пусне на свобода !

Отговори
4 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?