Следвайте ни

Ало измамници използват COVID-19, за да скубят пари от старица

viber icon

След кратък застой и почивка, ало измамниците отново се активираха. Вече е налице нова измамна схема, която е в тон с обстановката в страната, а именно свързана с коронавируса. 

43-годишен пловдивчанин се свърза с „Марица“, за да разкаже за новите подвизи на измамниците и да предупреди самотните възрастни хора. 

Мъжът сподели, че всекидневно се отбива до своя съседка в блок в кв. „Кючук Париж“, в който живеят. 

Жената е на възраст над 80 години, живее сама, а близките ѝ са извън страната, за да изкарват прехраната си, 

Преди два дни пловдивчанинът по традиция отишъл да види как е съседката му, но забелязал, че била притеснена. След като я попитал какво се е случило, тя му разказала, че е получила плашещо обаждане. 

Рано сутринта, докато самотната жена била все още в леглото, стационарният телефон позвънил. Тя вдигнала, а мъжки глас се представил за лекар от чужбина, който лекува коронавирус. Съобщил ѝ, че синът ѝ, се е заразил и трябвало спешно да намери 5000 лв., за да му помогнат да се излекува. 

За да я улеснят, човек щял да съдейства за предаването на парите, като само трябвало да си посочи адреса. 

Първоначално възрастната жена се стъписала, но в един момент се усъмнила и затворила телефона. Звъннала на сина си, който работи във Великобритания. Той я успокоил, че е добре и че някой се е опитал да я подведе. 

Пловдивчанинът също успокоил бабата и я посъветвал да се обади в полицията, но тя отказала, тъй като, по думите ѝ, се усетила навреме за измамата. 

Чрез медията ни мъжът се обръща към всички да бъдат внимателни и да са нащрек за подобни обаждания и измамни схеми. 

 

 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?